ALPARSLAN TÜRKEŞ IĞDIR'DA ÖLÜMÜNÜN12.YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Tarih : 2009-04-06 / Kategori : Genel Haber

     Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır il teşkilatı tarafından MHP'nin merhum genel Başkanı ve Türk milliyetçiliğinin efsanevi lideri Alparslan Türkeş vefatının 12. yıldönümünde Türkeş'in ruhuna Kuran’ı kerim  okutularak anıldı.
 

   Türk Milletini yüceltme ve yükseltme ülküsünün en ağır işkencelerine, sürgünlerine merhum Alparslan Türkeş'in maruz kaldığını belirten MHP Iğdır il  Başkanı Cahit Erol, Başbuğ Alpaslan Türkeş'i vefatının 12. yılında rahmetle yad ettiklerini söyledi.
    Erol,"Türk tarihi sayısız Başbuğların başarısı ile doludur. Oğuz Han'la bu altın silsile başlayıp, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'le devam eden silsilenin son halkası Başbuğ Alparslan Türkeş'le günümüze gelmiştir. Türk Milleti Türk Cihan Mefkûresi sevdasıyla harcanan ömürler ile dünya tarihine altın satırlarla adını yazdıran asil bir millettir. Alparslan Türkeş Başbuğlar arasında en şansız dönemde geleniydi. Çünkü Yüreği sevdası ile çarpan yüce Türk Milletinin büyük bir kısmı esaret altındaydı. Anadolu gibi küçücük bir vatana sıkıştırılan sevdası, tarihin en zor ve en karanlık yıllarını yaşıyordu. O bütün mefkûrenin, aynı idealin etrafında toplanarak, hak ettiği yere geleceğine inanıyor, bunun için gayret gösteriyordu, işte bu inanç onun ömrünün adadığı ülküsü oldu. 4 Nisan 1997 yılında Hakka yürüdü. Başbuğum bize bıraktığın kutsal ülkü davasını ve manevi mirasını son nefes, son nefer ve son damla kana kadar yaşatıp savunacağız. Ruhun şad olsun" diye konuştu.
MHP merkez karar yönetim kurulu üyesi eski milletvekili Abbas Bozyel’de Alpaslan Türkeş’in  Türk milliyetçiliği uğrunda verdiği mücadeleye değinerek şunları söyledi: ”Başbuğumuz 1944 yılında tabutluklarda işkenceler görmesine rağmen inandığı Türk milliyetçiliği davasından vaz geçmemiştir. Bizde Mustafa Kemal Atatürk ve Alpaslan Türkeş’in yolundan hep yürüyecek onun bıraktığı Türkiye cumhuriyetine sahip çıkacağız.”
     MHP Belediye Başkan adayı Ekber Yeşil’de “Türkeş'in bıraktığı eseri ve ülküsünü sonsuza dek yaşatacağımıza dair söz veriyoruz. Teslim aldığımız bayrağımızı, ülkümüzü, milliyetçilik ruhunu ilelebet dalgalandıracağımızı bir kez daha tüm Türk Milletine duyurmak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz çok meşakkatli günlerin, inşallah Milliyetçi Hareket Partisi ile aydınlığa ve huzura ve kavuşacağına inanıyoruz. Bu inanç ve Türk Milletinin sağduyusu, Türk Milliyetçilerinin her zaman davasının peşinde olduğu düşüncesi ile Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhun Şad olsun, mekanın Cennet olsun" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.