2 Bin 400 Kişi Kapasiteli Kız Yurdu Hizmete Açılıyor

Tarih : 2023-09-08 / Kategori : Spor

2 Bin 400 Kişi Kapasiteli Kız Yurdu Hizmete Açılıyor

Iğdır’da, şehit öğretmenin ismi verilen 2 bin 400 kişi kapasiteli Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Öğrenci Kız Yurdu 2 ekimde hizmete açılacak.

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde inşaatı devem eden Kredi Yurtlar Kumrunun (KYK) 2019 yılında temeli atılan, 2 bin 400 kapasiteli Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu 2023-2024 eğitim-öğretim yılına hazır.
 
Son çalışmaların yapılmasıyla 2 ekimde öğrencilerin hizmetine sunulacak olan yurdun açılmasıyla üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.
 
Iğdır Valisi Ercan Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin ve Iğdır Gençlik ve spor İl Müdürü Yusuf Çebi kentteki inşaatı devam eden Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Öğrenci Kız Yurdu ile spor tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Iğdır Valisi Ercan Turan, 2 bin 400 kişilik kız öğrenci yurdunun açılması için olağan üstü bir gayret sarf ettiklerini, 2 ekimde öğrencilerin hizmetine sunacaklarını belirtti.
 
2023-2024 eğitme öğretimin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Turan, “Yurdun yapımı aşamasında genel olarak, elde olamayan sebeplerden dolayı gecikmeler olmuş ama, Allah çok şükür çok hızlı bir şekilde toparlamalar olmuş. Bu gün sayın genel müdürümüzle gezdik, yaklaşık bir 10 günlük iş var, bunlarda toparlandığında çocuklarımız burada en güzel şekilde misafir edeceğiz.” dedi.
 
Buradaki programın ardından, Vali Turan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Şahin, sırasıyla spor tesislerini ve Gençlik Merkezini ziyaret ederek sporcularla sohbet ettiler. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
2 Bin 400 Kişi Kapasiteli Kız Yurdu Hizmete Açılıyor 2 Bin 400 Kişi Kapasiteli Kız Yurdu Hizmete Açılıyor

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.