IĞDIR TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞ.KAMİL ASLAN"ERMENİSTAN SINIR KAPISININ AÇILMASINI İSTEMİYORUZ"DEDİ

Tarih : 2009-04-07 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Ticaret ve Sanayi odası başkanı Kamil Aslan Ermenistan sınır kapısının açılmasını istemiyoruz ve açılmasını isteyenleri sağduyuya çağırıyoruz" dedi.
 

  Son zamanlarda, Ermenistan Sınır kapısının ABD Başkanı Obama’nın gelmesiyle 16 Nisan da açılacağı yönünde basında çıkan haberler Iğdır’da rahtsızlık yarattı.
    Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Aslan, “Hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin belli bir politikası vardır.  Ekonominin ticaretin ve paranın dini, ırkı olmaz. Fakat yıllardır Türk düşmanlığı yapan Ermenistan’ın iddialarından vaz geçmeden sınır kapılarının açılmasının doğru olmayacağına inanıyoruz. Kardeş ülke Azerbaycan toprakları işgal altındayken  sınır kapılarının açılmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.   
   “Ancak geçmişte olduğu gibi bu gün de gerek Kars'tan olsun, gerekse Iğdır'dan olsun, Ermenistan sınır kapısının açılmasının, geçici olarak birilerinin çıkarlarına uygun düşse yada düşüyor gibi görünsede ülkemizin uzun vadeli ulusal çıkarlarına hizmet etmediği kanısını taşımaktayız.” diyen Başkan Aslan şöyle devam etti: ”Bu gün Ermeni Asala örgütünün geçmişte Türk diplomatlarına uyguladığı haince saldırılar bir yana, Ermenistan Devleti' nin, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını kendi haritaları içinde gösterdiği, Atalarımız olan Osmanlı Devleti'ni asılsız bir soykırımla suçladığı, çeşitli ülkelerin parlamentolarında soykırım yasalarının çıkmasını sağladığı, ülkemizden önce tazminat, sonra da toprak talebinde bulunduğu "Bir Millet, İki Devlet"  olduğumuz kardeş Azerbaycan
Topraklarının dörtte birini halen işgali altında tuttuğu, milyonlarca Azerbaycan Türkünü yerlerinden yurtlarından kovarak bu insanların birer kaçkın konumuna gelmelerine yol açtığı herkesçe bilinen bir gerçektir. Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını tahliye ederek bu ülkeyle kalıcı bir barış sağlamadıkça, ülkemize yöneltilen soykırım, tazminat ve toprak taleplerinden vaz geçtiğini dek lare etmedikçe, sınır kapılarının açılması söz konusu olamaz olmamalıdır.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.