İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ BAŞKANLARINI SEÇEREK VALİYİ ZİYARET ETTİLER

Tarih : 2009-04-08 / Kategori : Genel Haber

    29 Mart 2009 Mahalli İdareler seçim sonuçlarına göre 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 11'nci maddesi hükmü gereğince, en yaşlı üye başkanlığında, İl Özel İdaresinde bir araya gelen yeni İl Genel Meclisinde Halis Kızılay başkanlığında yapılan ilk toplantıda, Egit Kaya 7 oy alarak İl Genel Meclisi Başkanı seçildi.

Heyet tekrar İl Özel İdaresine geçerek, yapılan toplantıda, 1.Başkanvekilliğine Kasım Yiğit seçilirken, 2. Başkan vekilliğine Murat Yerlikaya seçildi.  Asil ve yedek katip üyeliğine Murat Yerlikaya ve Cengiz Savaş seçilirken, yedek üyeliklere Abdullah Çelik ve Mecit Başdaş  seçildi.
    Daimi İl Encümenine ise Kasım Yiğit, Abdullah Çelik, Halis Kızılay, Murat Yerlikaya, Mecit Baştaş seçildi.
    İl encümen üyeleri Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlıyı makamında ziyaret ettiler.
    Karahisarlı yaptığı konuşma da ”Yeni göreviniz hayırlı olsun görev yapacağınız süre içerisinde hiçbir ayrım yapmadan eşit bir şekilde bölgelere hizmet götüreceğinize inanıyorum bizler iyi kötü birbirimizi tanıyoruz.
    Uyum içerisinde Iğdır’a faydalı olmaya çalışacağız. Iğdırın geleceğini çok iyi görüyorum. Sınır kapılarıyla işlerlik kazanırsa çok iyi olur, hava alanı 2010 yılında faaliyete geçtiğinde ilimiz çok gelişecek turistler gelecek Ağrı dağı turizme açılmış olacak. Genel sekreter Ferhat Akkuş’tan da faydalanabilirsiniz. Iğdır’ımız için yeni dönemin  hayırlı uğurlu olmasını dileriz.” dedi. Daha sonra  İl encümen üyeleri  Zübeyde hanım bulvarındaki Atatürk anıtına çelenk bıraktılar.

Facebook Beğenenler

  1. SERKAN 2012-05-20 15:51:28

    halis kizilay sen igidirin ve ozdemir koyunun grurusunher baskiya ve iskenceye karsi yinede boyun egmeden kimseye taviz vermeden bu gunlere geldin kutluyorum ey buyuk insan........

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.