Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı İnşaatı Protokolü İmzalandı

Tarih : 2024-04-30 / Kategori : Genel Haber

Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı İnşaatı  Protokolü İmzalandı

Türkiye ve Azerbaycan Sayıştayları Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı İnşaatı Projesi'ni denetlemek için karşılıklı  işbirliği protokolü imzaladı.

İş birliği Protokolu, Sayıştay Başkanı Metin Yener ve Azerbaycan Sayıştay Başkanı Vugar Gulmammadov tarafından imzalandı.
 
25 Eylül 2023’de temeli atılan  Iğdır- Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı projesi kapsamında yıllık gaz taşıma kapasitesi 500 milyon metre küp olacağı belirtildi.
 
Iğdır- Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı projesi için  Türkiye ve Azerbaycan Sayıştayları arasında bu önemli projenin denetimi için karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı.
 
Protokol uyarınca Iğdır Dilucu sınır kapısından Türkiye, Dil Ucundan devam eden boru hattından ise Azerbaycan sayıştayı denetim yapacak. 
 
Iğdır’ın Aralık ilçesindeki BOTAŞ İstasyonu’nda düzenlenen programa, Sayıştay Başkanı Metin Yener ile Azerbaycan Sayıştay Başkanı Vugar Gulmammadov, BOTAŞ Genel Müdürü Abdulvahit Fidan ile ilgililer katıldı.
 
Program sonrası Sayıştay Başkanı Metin Yener, basına kapalı gerçekleşen imza töreni sonrası yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Yapacağımız işbirliği, güçlerimizi birleştirerek kapasitemizi artırmak için yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Bu girişim, uluslararası denetim standartları çerçevesinde çağdaş denetim metodojilerini ve yeni teknolojilerin sunduğu imkanlarını etkili şekilde hayata geçirmenin bir vesilesi olacaktır. Kurumsal kapasitemizi güçlendirmek suretiyle öncelikle milletimize karşı sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeyi amaçlıyoruz. İkinci olarak, kültür coğrafyamızda yer alan dost ve kardeş ülke Sayıştaylarına model oluşturabilecek yeni fırsatlar sunmayı amaçlıyoruz. Bu çabalarımız aynı zamanda önemli miktarda mali katkı sunduğumuz uluslararası kuruluşların denetiminde daha etkili bir inisiyatif almanın yollarını açacaktır. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.