ArazDer Organizasyonunda Uluslararası Kutlama

Tarih : 2024-05-04 / Kategori : Spor

ArazDer Organizasyonunda  Uluslararası Kutlama

Araz Doğa Sporları Kültür Kulübü Derneği, Iğdır  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Nahçıvan’ın 100. Yıl kutlama amacıyla Uluslararası Bisiklet turu programı düzenlendi.
 
 
 
 
 
 

 02-04 Mayıs tarihlerinde 3 gün süren programda; 2 Mayıs tarihinde komşu ülkelerden gelen bisiklet kulübü sporcular, sınır kapılarından ülkemize giriş yaparak, ArazDer Başkanı ve sporcular tarafından Iğdır Üniversitesi önünde karşılanarak Gençlik ve Spor Müdürlü Dm. Recai Şahin’i ziyaret ettiler.
 
Ziyarette; bu anlamlı günde sınır komşu ülke derneklerinin Gençlik ve Spır müdürlüğü ile ortak bisiklet turunun önemine değinildi. İl müdürü Şahin; “il müdürü olarak göreve yeni başladım ve uluslararası bisiklet turu programı için ArazDer Başkanı Serpil hanım kuruma gelerek ikili görüşmeler sonrası bu anlamlı programı yapmaya karar verdik. Komşu ülkelerden gelen Bisiklet Grubu sporcularımızın da bizlerle birlikte Nahcıvan’ın 100. Yaşı kutlama turuna katılması bizleri çok memnun etti. Hepsi hoşgeldiler, inşallah bundan sonra karşılıklı daha farklı projelerde yine birlikte yol alırız” dedi.
 
ArazDer başkanı Serpil Önal “ tarihi, sanatı, kültürü ile şehrimize çok yakın bir konumda olan komşu ülkelerimizle ortak kültürümüz ve değerlerimiz aynı. Yıllardır sanat, kültür ve spor dallarında komşu ülkelerimizle; ki başta İran ve Nahçıvan ağırlıklı ortak programlar yaptık, hep destek gördük. Biz de ArazDer olarak Uluslararası bir programla bu güzel ve anlamlı organizasyonla Can Nahcıvanımızın 100. Yılını kutlamak istedik. Lomşu ülkelerimizin spor dernek ve kulüp başkanları ile yaptığımız görüşmelerden sonra Spor il Müdürümüz Sn. Recai Şahin bey ile birlikte uluslar arası bisiklet turu düzenledik. 03.05.2024 saat 06.00’da ArazDer sporcu arkadaşlarımız ve misafir gelen 17 bisiklet sporcusu kardeşlerimizle gidiş dönüş toplamda 90 km yol katederek Iğdır Kılıçlar zabıtından Tuzluca Tuz Mağaralarına bisikletle gidip tekrar Iğdır başlama noktamıza dönerek turumuzu tamamladık. Çok güzel bir tur programı oldu, dostluk ve kardeşlik kucaklaştı. Şahsım ve derneğim adına Nahcıvan’ın 100. Yıldönümü kutlama turumuza katılan sanır komşularımız Bisiklet Kulübünün değerli başkan ve sporcularına, büyük destek beren il müdürümüz Sn. Recai Şahin beye, Şube müdürlerimiz Burçak hamıma, İshak beye, Serkan ve Savaş beye, güvenliğimizi sağlayan Emniyet Trafikten tüm polis arkadaşlarımıza, Jandarma görevlilerine, Mehmet Selim hocamıza, Damla Hanuka derneğimizin değerli sporcularına ve Ambulans personellerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra hem Azerbaycan, Gürcistan ve İran kulüplerimizle, hem de Azerbaycan-Nahçıvan arası programlarımızla büyük faaliyetler düzenleyip kardeşlik bağımızı güçlendirecek ve dostluk köprülerini genişleteceğiz.” Dedi.
 
Azerbaycan Bisiklet Kulübü sporcuları da” Uluslararası organizasyonla gerçekleştirilen bu anlamlı tur programını kutluyoruz. Iğdır gibi güzel bir şehirde ArazDer ve Spor müdürlüğü ile Uluslararası kutlama programında yer almak bizleri çok mutlu etti, memnun olduk. Çok güzel ağırlandık. Sn. Recai Şahin’e ve bizleri bir araya getiren ArazDer başkanı Serpil Önal’a, Mehmet Selim Şılbır’a, Aydın hocamıza ve tüm Destek veren kurum çalışanlarına teşekkür ediyor, sizlerle tekrar farklı projelerde bir araya gelmeyi bekliyoruz.” Dedi.
 
Ziyaretler sırasında dünyanın en çok taraftarına sahip olan Traktör FK’nın, Nahçıvan Araz Sporun atkı ve şapkaları, Xarıbülbül şalları, Iğdır FK formaları ile Iğdır Kılıçlar Anıtı heykellerinden oluşan çeşitli hediyeler ve tablolar karşılıklı olarak kulüpler arasında hediyeler takdim edildi.
4 Mayıs Cumartesi tüm sporcular dermek başkanları eşliğinde Kılıçlar Anıtını ve Gençlik merkezini gezdikten sonra ülkelerine uğurlandılar. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
ArazDer Organizasyonunda  Uluslararası Kutlama ArazDer Organizasyonunda  Uluslararası Kutlama ArazDer Organizasyonunda  Uluslararası Kutlama

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.