Iğdır Üniversitesi ile Bangladeş Rajshahi Üniversitesi Arasında MoU Protokolü İmzalandı!

Tarih : 2024-05-07 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi ile Bangladeş Rajshahi Üniversitesi Arasında MoU Protokolü İmzalandı!

​Iğdır Üniversitesi ile Bangladeş’te bulunan Rajshahi Üniversitesi arasında akademik ve eğitim hususlarında iş birliği sağlamak üzere MoU (Memorandum of Understanding) protokolü imzalandı.

Rektör  Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Bangladeş temasları kapsamında ülkenin önemli yükseköğretim kurumlarından bir tanesi Rajshahi Üniversitesini ziyaret etti.
Rektör Alma, burada mevkidaşı Prof. Dr. Golam Shabbir Sattar ile bir araya gelerek iki üniversite arasındaki akademik iş birliğini geliştirmek adına atılabilecek adımları
değerlendirdi.
 
Görüşmede neticesinde Iğdır Üniversitesi ile Rajshahi Üniversitesi arasında bilimsel ve kültürel alışverişin artırılması adına MoU (Memorandum of Understanding) protokolü imzalandı.
 
Protokolün imza töreninde bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma,Iğdır Üniversitesi için Bangladeşteki Rajshahi Üniversitesi ile bu önemli iş birliği anlaşmasını imzalamaktan büyük mutluluk duyuyorum. İki ülke arasında bilimsel ve kültürel alışverişi artırarak daha güçlü bir iş birliği ortamı oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Protokol kapsamında iki üniversite arasında personel ve öğrenci değişimi, ortak araştırma projeleri, akademik yayınların ve eğitim materyallerinin değişimi, ortak konferans, seminer, sempozyum gibi aktivitelerin hayata geçirilmesi gibi pek çok bilimsel faaliyet hayata geçirilecek. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.