Iğdır Üniversitesi ile Bangladeş İslam Üniversitesi Arasındaki İş Birliği Genişletildi

Tarih : 2024-05-07 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi ile Bangladeş İslam Üniversitesi Arasındaki İş Birliği Genişletildi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Bangladeş temasları kapsamında Kushtia şehrindeki İslam Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasındaki
akademik iş birliğini genişletecek önemli anlaşmalara imza attı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ile birlikte Bangladeş’in Kushtia şehrindeki İslam Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Burada mevkidaşı Prof. Şeyh Abdusselam ile bir araya gelen Rektör Alma, kurumlar arası iş birliği kapsamında hayata geçirilen ve planlanan çalışmalar üzerine istişarelerde bulundu.
Görüşmede Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler alanında ihtisaslaşan Iğdır Üniversitesi2nin Bangladeş İslam Üniversitesi ile yaptığı başta alternatif tıp alanındaki ortak çalışmalar olmak üzere ortak yayınlar ve projeler masaya yatırıldı.

Ayrıca iki üniversite arasında Memorandum of Understanding (MoU) ve yeni ortak proje anlaşmalarına imza atıldı.  

Protokollerle; personel ve öğrenci değişimi, akademik yayınların ve eğitim materyallerinin değişimi, ortak konferans, seminer, sempozyum gibi aktivitelerin hayata geçirilmesi gibi iki üniversite arasındaki akademik iş birliğinin genişletilmesi yönünde önemli kazanımlar sağlandı.

Başta mevkidaşı Prof. Şeyh Abdusselam olmak üzere İslam Üniversitesi yönetimi ve personellerine misafiperverlikleri için teşekkürlerini ileten Rektör Alma, yapılan anlaşmaların bilim camiasına hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Prof. Prof. Şeyh Abdusselam da Rektör Alma’nın nazik ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Iğdır Üniversitesi’nin Faaliyetleri Anlatıldı

Bangladeş İslam Üniversitesi personelleri ve öğrencileriyle de seminerde bir araya gelen Rektör Alma, burada Iğdır Üniversitesi’nin akademik/fiziki altyapısı ve faaliyetleriyle ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ise Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalar ve  Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler  alanındaki ihtisaslaşma çalışmaları üzerine bir sunum yaptı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.