Asayiş Hız Kesmeden Devam Ediyor

Tarih : 2024-05-09 / Kategori : Genel Haber

Asayiş Hız Kesmeden  Devam Ediyor

Vali Ercan Turan, merkez mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda, ilimizde huzur ve asayişin korunması için görev yapan güvenlik güçlerinin gerçekleştirdikleri faaliyet verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

            Vali Ercan Turan, yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti; Narkotik Suçları ile Mücadele Kapsamında; Narkotik suçlarla mücadele kapsamında; (16) gram esrar, (143) gram metamfetamin,  sentetik ecza maddesi ele geçirildi.
               Uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, adli makamlara intikal ettirilen (12) şüpheli şahıstan (8)'i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.
                 Trafik Düzen ve Güvenliğinin Sağlanması Kapsamında;  İl geneli trafik birimlerimizce 01 tarihleri arasında;  28.951 araç ve sürücü kontrol edilmiş, 6.328.481 TL cezai işlem uygulanmış, 86 araç trafikten men edilmiş, 30 Nisan 2024 30 yaralamalı trafik kazasına müdahale edilmiştir.
                  İl geneli birimlerimizce 01 -30 Nisan 2024 Tarihleri arasında; Gerçekleştirilen projeler kapsamında;  Terörle Mücadele Birimlerimizce, BÖF Faaliyetleri kapsamında (134) öğrenciye bilgilendirme yapılmıştır.
                Narkotik Suçlarla Mücadele Birimlerimizce, "En İyi Narkotik Polisi Anne" Projesi kapsamında (1280) kişiye bilgilendirme faaliyeti yapılmıştır.
              Trafik Birimlerimizce, okullar yüz yüze (404) öğrenciye "Trafik Dedektifleri Eğitimi" verilmiştir.
              Trafik Birimlerimizce, 574 sürücüye "Güvenli Sürüş Kuraları Eğitimi" verilmiştir.
               Trafik Birimlerimizce, "Güvenli Okul Yolu Projesi" kapsamında (203) öğrenciye eğitim verilmiştir.
             Trafik Birimlerimizce, Mobil Bisiklet Eğitim Aracı ile (116) İlkokul öğrencisine Güvenli Bisiklet Kullanımı Eğitimi verilmiştir.
              İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı 01-30 Nisan 2024 Tarihleri Arasındaki Ortak Veriler
             Asayiş Suçları ile Mücadele Kapsamında yapılan çalışmalarda ise; Göçmen Kaçakçılığı Suçları ile Mücadele Kapsamında,  Terörle Mücadele Kapsamında, Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Kapsamında gerçekleştirilen İcraatlar kapsamında  69 aranması olan şahıs yakalanarak adli birimlere veya cezaevlerine teslim edilmiştir.
              Asayişe müessir suçlara karıştığı tespit edilen toplam 16 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.
             48 Düzensiz göçmen yakalanarak Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilmiştir.
             4 Göçmen kaçakçısı yakalanmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.
           (21) küçük, (1) orta çaplı olmak üzere toplam (22) operasyon icra edilerek BTÖ mensuplarına ait muhtemel sığınak, mağara ve barınma alanları kontrol edilmiştir.
Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda; (9630) paket gümrük kaçağı sigara, (3.602) litre kaçak akaryakıt, (2) adet elektronik sigara, (552,25) kilogram tütün/nargile tütünü, (1) adet tabanca, (16) adet cep telefonu, (7) adet eski eser, (1) adet sahte ehliyet başta olmak üzere çok sayıda suç unsuru ele geçirilmiş, (61) şüpheliye adli işlem tesis edilmiştir.
              Nitelikli Dolandırıcılık suçu kapsamında (4) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi. 
             Şahıs Sorgusu 7.308, Araç Sorgu 2.808, Uygulama Noktalarında ise, Şahıs Sorgusu 45.803,  Araç Sorgusu 18.217, olarak gerçekleşirken Umuma Açık Yerlerde ise; Denetleme Yeri olarak Kahvehane 231, Park ve Bahçeler 166, Kafe/Restoran 50, Büfe (Tekel Bayi) 23, İnternet Kafe/ Oyun Salonu 13, ve 177  Metruk Bina  denetlenmiştir. “şeklinde konuştu.  Haber: Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.