5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ VE TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN YARIŞMALAR BELİRLENDİ

Tarih : 2024-05-09 / Kategori : Gündem

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ VE TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN YARIŞMALAR BELİRLENDİ

Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Resul Deveci,  Çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’ndan bu yana 5 Haziran’da “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanmaktadır.”dedi.

Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Resul Deveci, Bu çerçevede İlimizde 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası nedeniyle Iğdır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte; İlkokullarımızda Sıfır Atık Konulu Resim Yarışması, Ortaokullarımızda Sıfır Atık Konulu Şiir Yarışması, En Temiz Okul Yarışması, En Çevreci Okul Bahçesi Yarışması düzenleneceğini belirtti.
 
ÇEVRE HAFTASI DOLAYSIYLA RESİM VE ŞİİR YARIŞMALARI YAPILACAK
Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Resul Deveci, Iğdır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce ilimizde Resim ve Şiir yarışmalarına katılacak öğrencilerimiz kendilerine belirtilen tarihe kadar resimlerini ve şiirlerini okullarına teslim edecekler, gerekli değerlendirme İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılacak ve dereceye giren öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze bildirilecektir.
Resim ve şiir yarışmalarında dereceye girecek öğrencilerimize verilecek ödüller:
Birincilik Ödülü: Bisiklet, İkincilik Ödülü: Tablet, Üçüncülük Ödülü ise, Kırtasiye Çeki (1000 TL) olacaktır.
 
EN TEMİZ OKUL VE EN ÇEVRECİ OKUL BAHÇESİ YARIŞMALARI
Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Resul Deveci, En Temiz Okul ve En Çevreci Okul Bahçesi Yarışmalarına başvuracak okullarımız hazırlayacakları başvuru dosyalarını dijital ortamda pdf formatında 17 Mayıs 2024 tarihine kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne üst yazı ile teslim edileceği belirtildi.
Yapılacak değerlendirme sonucunda “En Temiz Okul” ve “En Çevreci Okul Bahçesi” seçilecektir.
 
“En Temiz Okul” ve “En Çevreci Okul Bahçesi” olarak seçilecek okullarımıza 7000 TL değerinde okullarımızın ihtiyacı olan ekipman ödül olarak verilecektir.
Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ve okullarımıza ödülleri 5 Haziran 2024 tarihinde Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenecek törenle verilecektir.”şeklinde konuştu. Haber: Bekir Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.