ZİRAAT ODASI BAŞKANI TÜLAY IŞIK'TAN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Tarih : 2009-05-14 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Ziraat Odası Başkanı Tülay Işık, 14 mayıs  dünya çiftçiler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Işık mesajında şu görüşlere yer verdi: ”14 Mayıs elbette sembolik bir gündür. Ancak çiftçiler, yılın her günü hatırlanması gereken, yaptıkları işlere saygı duyulması gereken insanlardır.
    Çünkü bir ürünün ekilip sofraya gelinceye kadar süren serüveni içinde en çok onun emeği, en çok onun alın teri vardır. Soframızdaki ekmekte, meyvede, sebzede, çorbada, yemekte onun emeği ve alın teri vardır. Bu nedenle tüm dünya insanları çiftçilere ne kadar saygı gösterse azdır. Ekonomisi tarıma dayalı olan ülke nüfusumuzun büyük çoğunluğu, köylerde çiftçilik yaparak hayatını sürdürmektedir.
    Gerek ekonomik, gerekse küresel ısınmaya bağlı olarak değişen iklim koşulları nedeniyle çiftçilerimizin yaşama ve üretme şartları her geçen gün daha da zorlaşmaktadır.
    Özellikle çiftçi için büyük önem taşıyan gübre ve mazot gibi tarımsal girdi fiyatlarının hızlı artışı da bu olumsuzluğu artırmaktadır.” dedi. Özellikle son günlerde gündemi hayli meşgul eden pirinçte olduğu gibi bugün ve gelecekte daha çok üretmenin, dolayısıyla da tarım ve çiftçinin ne denli önemli rol oynadığı ve korunması gerektiğinin ortaya çıktığını belirten Işık, şunları kaydetti: ”2008 yılında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kuraklık nedeniyle ciddi sorunlar yaşayan çiftçilerimize, bu yılın daha iyi geçmesini, 2009 yılının hasat yılı, ürünlerimizin bereketleneceği, değerleneceği ve tarımın öneminin bir kez daha ortaya çıkacağı bir yıl olmasını diliyorum. Gerçek üretici kimliğiyle milli ekonomimizin temeli olan tarımın belirleyicisi tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, yaklaşan hasat mevsiminin bol ve bereketli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.