ORGANİK TARIM TOPLANTISI

Tarih : 2009-05-14 / Kategori : Genel Haber

    İl Tarım Müdürlüğü Tuzluca’da İlçe Tarım Müdürlüğü ile beraber Organik tarım toplantısı yaptı.Toplantıda İl Tarım Müdürü Yusuf Yıldırım ”Doğanın dengesinin bozulmaya başlamasından dolayı günümüzde bütün dünya organik tarıma hızla geçiş yapmakta” dedi.
  

Aşırı derecede kontrolsüz tarım ilacı ve kimyasal gübre kullanımı doğaya zarar vermekte, toprak ve su kaynaklarının kirlenmesine yol açmaktadır.
   Yıldırım, Bu kapsamda İl Tarım Müdürlüğü olarak bizde  çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bölgemiz olarak ilaç ve kimyasal gübrenin az kullanıldığı Tuzluca bölgesinde Organik tarımın uygun olduğunu düşünerek burada köy Muhtarlarıyla bu konuda toplantı yaptık.
   Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Mehmet Ali Bulut ”Organik Tarımın esasları ve uygulamasına ilişkin yönetmelik ve temel prensipleri, Organik Tarım yapmak için neler yapılması gerektiği konusunda sunum yaptı.
Şube müdürü Tuzluca’da Organik Tarım Birliği kurularak Organik tarım yetiştiriciliğinin yapılması gerektiğini“ söyledi. Bulut “Özellikle hububat bu bölgede zaten organik yetiştirilmekte.Yetkilendirilmiş  Sertifika kuruluşlarıyla bağlantı yapılarak ürün organik yetiştirilip daha pahalıya pazara sunulabilir” dedi.
   Organik Tarım İnsana ve çevreye dost üretim sistemi, toprağın sürdürülebilirliğini sağlar. Ürün miktarını değil kalitesini artırır. Organik Tarım sözleşmeli, yetkilendirilmiş kuruluş kontrolü, planlı, sertifikalı, her aşaması kayıt altına alınmış  ve güven esasına dayanan bir üretim sistemidir. Toplantı sonunda yeni muhtarların sorunlarını İl Müdürü, İlçe Müdürü cevaplayarak toplantıya katılanlarla sorunları paylaştılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.