DÜNYA GENÇLERİ VE IĞDIR'LI GENÇLERİN BÜYÜK ANADOLU BULUŞMASI ANKARA'DA GERÇEKLEŞECEK

Tarih : 2009-05-14 / Kategori : Genel Haber

    "Dünya Kültürleri ve Gençlerin Büyük Anadolu Buluşması-2" 13-21 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek.

Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin dünyada tanınırlığını artırmak, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını içine alan ve Bakanlar Kurulu kararı ile her yıl "Gençlik Haftası" olarak kutlanan haftanın, Dünya Gençleri ile birlikte kutlanmasını sağlamak amacıyla "Dünya Kültürleri ve Gençlerin Büyük Anadolu Buluşması" projesi 2008 yılı itibariyle hayata geçirilmiştir.
     Türk kültürünü ve sosyal yaşantısını dünya gençlerine öğretmek ve ülkemizin tanınırlığını arttırmak amacıyla, 13-21 Mayıs 2009 tarihleri arasında 2.’si gerçekleştirilecek olan “Dünya Kültürleri ve Gençlerinin Büyük Anadolu Buluşması”na ülkemizin 81 ili gençlik merkezlerinin ve 70 ülkeden sosyal ve kültürel aktivitelerle uğraşan gençlik gruplarının katılımı bekleniyor.
    Gençlik grupları buluşmaya, illeri ve ülkelerini tanıtan otantik folk dans ve müzik, tiyatro, el sanatları, görsel sanatlar grupları olarak katılabilecekleri gibi tüm bu dallarda karma bir grup olarak da katılacaklardır. İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezi 30 Kişilik gurubumuzla bu gün Ankara’ya hareket ettiler. Ankara’da bir stant açarak yöremize ait otantik objeleri sergileyecek olan ekibimiz Halk Oyunları gurubuyla da bir gösteri yapacaklar. 
   Ülkemiz gençliğinin, dünya gençliği ile sosyal, kültürel ve sanatsal olarak kaynaşmasını sağlayan bu proje, Ankara-Atatürk Kültür merkezi ve hipodrom meydanında oluşturulmuş “Büyük Buluşma Meydanı” isimli alanda gerçekleşecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.