TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİ VE KONTROLÜ TOPLANTISI YAPILDI

Tarih : 2009-05-18 / Kategori : Genel Haber

    4207 Sayılı Kanun gereğince kapalı alanlarda tütün ürünlerinin tüketiminin önlenmesi ve kontrolü hakkında Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Tütün Kontrol Kurulu Koordinatörü Menderes Şıktaş, Başkanlığında İlimizde bulunan otel ve restaurant işletmelerinin mesul müdürleri ile eğitim toplantısı yapıldı.

İl Tütün Kontrol Kurulu Koordinatörü Menderes Şıktaş ”Kanun kapsamında; 19 Temmuz 2009 tarihi itibarıyla Otel, Lokanta, Kahvehane, Kafeterya, Birahane vb. kapalı alanlarda uygulamaya başlanacak olan tütün ve tütün ürünlerinin tüketimi yasaktır. Tütün ürünlerinin tüketiminin yasaklanacağı yerlerde 19 Temmuz 2009 tarihine kadar sigara yasağı ile ilgili yasal afiş, broşür ve uyarı levhaları ve idari para cezalarını belirten yazıların hazırlanarak herkes tarafından görülebilir yerlere asılması gerektiği anlatıldı.
    Şıktaş ”Belirtilen tarih itibarıyla İl Tütün Kontrol Kurulunca oluşturulan denetim ekiplerince; bu yasağa aykırı hareket eden ve gerekli uyarı yazılarını hazırlamayan işletmelere ve belirtilen kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünleri tüketilmesine izin veren işyeri sahipleriyle, yasağa rağmen belirtilen kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünleri tüketen şahısların idari para cezası ile cezalandırılacağını” bildirdi.
    Şıktaş ”4207 sayılı kanun gereğince 19 temmuz 2009 tarihinde kapalı alanlarda uygulanmaya başlanılacak tütün ve tütün ürünleri tüketimi yasağıyla ilgili İlimizdeki lokanta, kahvehane, kafeterya ve kuaför gibi işletmelere yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantıları önümüzdeki günlerde devam edecektir.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası