14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Tarih : 2009-05-18 / Kategori : Genel Haber

    Ziraat Mühendisleri odası Iğdır Temsilcisi Mehmet Ali Bulut "Küresel ısınmanın olumsuz etkilerinin yurdumuzda ve tüm dünyada her geçen gün daha çok görülmeye başlandığına dikkat çekerek, “tarımın başta insan olmak üzere tüm canlılar için hayati önem taşıdığının bir defa daha net şekilde anlaşıldığını” söyledi.
 

  Bulut, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanların yiyecek ve giyinme ihtiyacının topraktan karşılandığını, bunun için önümüzdeki süreçte tarımın tüm dünyada daha da önem kazanacağını vurguladı. Bulut, "Hala ekonomimizin lokomotifi durumundaki tarımımızın, üreticilerimizin, bunun yanı sıra sayısı milyonları bulan çiftçi ailelerini temsil eden Birliklerin desteklenmesi ve kollanması gerektiğine inanıyorum. Bizi doyuran ve giydiren çiftçilerimizin kıymetini bilelim. Tarımımızın gelişmesi ve küresel ısınmanın muhtemel zararlarına karşı kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaparak hayata geçirelim" dedi.
    Cumhuriyet döneminden sonra uzun yıllar ülkemizde tarımın ulusal kalkınmanın temeli olduğunu hatırlatan Bulut, "Geniş istihdam alanı yaratması, beslenme ihtiyacını karşılaması, sanayiye hammadde temin etmesi, nüfusunun yarısına yakınını bünyesinde barındırması sebebiyle tarım mutlaka desteklenmelidir" diye konuştu. Bulut, şöyle devam etti:
    "Tarımda gelişmiş ülkelere baktığımızda; tutarlı, ciddi ve uzun vadeli planlamalar yapıldığını, çiftçiye ve tarıma önem verildiğini, bu kesimin çeşitli sübvansiyonlarla desteklendiğini görüyoruz. Çünkü tarım sektörü; ülkelerin ekonomik ve sosyal alanda belirlenen hedeflere ulaşılması bakımından ana üretim sektörü olarak görülmektedir.
    Türk tarımı ve çiftçisinin durumunun iyileştirilmesi yolunda sürdürülen çabaları takdir ediyor ve bu yöndeki çalışmaların devam edeceğine inanıyorum. Bu bakımdan, tarım sektöründe üretim ve tüketim dengesinin sağlanması, karşı karşıya bulunulan problemlerin aşılması için devletimizin, üniversiteler, diğer bilimsel kurumlar ve çiftçi kuruluşları ile işbirliği içerisinde ciddi projeler geliştirmesini kaçınılmaz görüyorum. Iğdır Çiftçilerimizin de kooperatif ve birlikler kurarak üretimle ilgili ihtiyaçlarını karşılamak ve ürünlerini piyasa şartlarında en iyi şekilde değerlendirmek zorundadırlar, özetle onlara hizmet vermek amacıyla kurulduklarından, öncelikle varlıklarını sürdürebilir mali yapıya kavuşturulması ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum." Bu anlamda da Iğdır çiftçilerimize de büyük gayret ve görev düşmektedir. Bu vesileyle Iğdır Çiftçilerimizin Dünya çiftçiler gününü kutluyor  bu yılki ürün sezonlarının bereketli geçmesini diliyorum."dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası