EĞİTİLEBİLİR ÖĞRENCİLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER, EĞLENDİRDİLER..

Tarih : 2009-05-18 / Kategori : Genel Haber

    10-16 Mayıs engelliler haftası nedeniyle eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezinin düzenlemiş olduğu gecede konuşan Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, “İlimizde engelli öğrencilere sahip çıkıyoruz.

    İl genelinde tespit yaptırdık 1700 civarında bedensel ve zihinsel engelli tespit ettik. Bunlara gereken özeni gösteriyoruz. Aileler ve öğretmenler en iyi şekilde bunları eğitiyor. Fedakârca çocuğuna sahip çıkan anne ve babaları kutluyorum onların yeri cennettir" dedi.
    Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek'te, "Çağdaş, eğitilebilir çocuklar için okul yaptırılması için valiliğimiz çalışma yapıyor. Gelecek yıl merkez okullarda özel eğitim sınıfları açarak onları en iyi şekilde eğiteceğiz. Hedefimiz toplumla kaynaşmış, kazanılmış  bir bedensel ve zihinsel öğrenci gurubu yaratmaktır." şeklinde konuştu.
    Daha sonra öğrenciler hazırlamış oldukları, Nasrettin Hoca, İnek Şaban Hababam sınıfı, Sevgi çiçekleri rondu oyunlarını sergileyerek bol bol alkış aldılar. Yeşil Iğdır engelliler spor kulübü başkanı Garip Samanci’nin okuduğu garip adlı şiir seyircilere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra Okul müdürü Suat Vural okullarına yardım eden iş adamı Tacettin Şimşek ve Ataman Toksöz için hazırladıkları teşekkür belgesini Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı tarafından verildi. Geceye Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek ve öğrenci velileri katıldılar..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.