IĞDIR'IN DÖRT AYRI BÖLGESİNE BAYRAK DİKİLDİ

Tarih : 2009-05-19 / Kategori : Genel Haber

   Tuzluca ilçesi, Aralık İlçesi girişleri ile Iğdır merkezi Ermeniler tarafından katledilen şehit Türkler anıt ve müzesinin olduğu yer ile Doğubayazıt Iğdır karayolu Suveren jandarma karakolunun bulunduğu yere büyük boy Türk bayrağı dikildi.

Iğdır’ın Tuzluca ilçesi, Aralık İlçesi girişleri ile Iğdır merkezi Ermeniler tarafından katledilen şehit Türkler anıt ve müzesinin olduğu yer ile Doğubayazıt Iğdır karayolu Suveren jandarma karakolunun bulunduğu yere büyük boy Türk bayrağı dikildi.Sponsorluğunu bir iş adamı ve Iğdır il özel idaresinin yaptığı bayrak dikme töreninde konuşan İlimiz Valisi Saim Saffet Karahisarlı ”Bayrak için çok şeyler söylenmiştir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz bayrağımızın yaşaması için mücadele ettiler bayrağımıza kırmızı rengi onlar verdiler bu vatan için şehit oldular.
   Bu vatanı Türküyle, Azerisiyle, Kürdüyle, Çerkeziyle hep birlikte kurtardık Türk bayrağını gökyüzüne çektik bu gün Türk bayrağını göndere çekerken şehitlerimizin
ruhlarının da gökyüzüne çıktığını hissettim. Onlar bu vatan için bizler için bayrak oldular. Bayrağa sahip çıkmamız şehitlerimize, vatanımıza, yavrularımıza, geleceğimize sahip çıkmak demektir. Allah bize bir daha kurtuluş savaşı nasip etmesin bu bayrağın dikiminde emeği geçen İş adamına, Özel İdare ve DSİ yetkilerine teşekkür ederim” dedi.
   Daha sonra halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Ardından 25 ve 30 metre uzunluğundaki direklere 24 ve 54  metre karelik Türk bayrağı çekildi.
   Bayrak dikme törenine Garnizon Komutanı ve 5. Hudut Alay Komutanı M. Kurmay Albay Ahmet Can Çevik, Vali Yardımcısı Mitat Gözen, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, J.Alay Komutanı Ernail Keleş, Tuzluca Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Aralık Kaymakamı Hakan Hakyemez, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, İl Tarım Müdürü Yusuf  Yıldırım,  İl Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Güneş ve MHP  İl Başkanı Cahit Erol, İl Genel Meclis Azaları ve davetliler katıldı.
   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası