GELENEKSEL OYUNLARIN UNUTULMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ

Tarih : 2009-05-23 / Kategori : Genel Haber

    Bir Sempozyum için ilimizde bulunan Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Erdal Zorba, Iğdır valisi Saim Saffet Karahisarlı ile birlikte Gençlik ve Spor İl müdürlüğünün organizasyonunda başarılı sporcular ve antrenörlerle bir araya geldiler.
 

   Burada konuşan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı: “Iğdır’da başarılarıyla örnek olmuş sporcularımız var. Bu gençlerimiz İmkânsızlıklar içerisinde neler yapılabileceğini tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya gösteriyorlar. Geçen yıl bir ilköğretim okulumuz futbol müsabakalarında Türkiye Şampiyonu oldu. Iğdır’da Spor adına çeşitli branşlarda Güzel gelişmeler var. Biz sporun herkese lazım olduğunu söylüyoruz. Spor sadece madalya almak isteyenlere lazım değil. O yüzden Tüm vatandaşlarımız bir spor aktivitesi içerisinde yer almalı. En azından yürüme veya yüzme sporu yapabilirler. Avrupa Birliğini hedefliyoruz, oraya başarılarımızla kendi geleneklerimiz ve öz kültürümüzle girmek istiyoruz. ” dedi.
     OKULLARDAKİ SPOR SALONLARI HALKA AÇIK OLACAK.
  İnsanlar, kavgayla, savaşla değil Sporla Mücadele etsinler Diyen Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı:  “İnsanlarımızı spora teşvik edeceğiz. Mesela Okullardaki spor salonlarını halka açık hale getirmek için planlar yapıyoruz. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışma içerisindeyiz. Okulların spor salonları yaz tatili dâhil halka açık hale gelecek ve yaz-kış kapanmayacak.” dedi.
   Herkes için Spor Federasyonu (HİS) Başkanı Prof.Dr. Erdal Zorba: “Iğdır Potansiyeli olan adeta uyuyan bir dev. Bize düşen görev bu potansiyeli değerlendirmek ve insanımıza imkânlar sunmaktır. Biz Iğdır’ın bu potansiyelini, spordaki başarılarını ve güzelliklerini Tüm Türkiye’ye taşımak istiyoruz. Burada bulunduğumuz süre içerisinde çok güzel insanlarla tanıştık. Tüm Kamu görevlileri ve Bürokratlar Spor konusunda uyum ve düşünce birliği içerisinde çalışıyorlar.” şeklinde Konuştu
   Prof.Dr. Erdal Zorba: “Hedefimiz herkesin sportif aktivitelerin içinde olduğu Sağlıklı Bir toplum. Olimpiyatları hedefleyen ve başarılar elde eden ve spor kültürü oluşan bir toplum. Biz Federasyon olarak yapacağımız uluslararası bir organizasyonla 30-35 yaş arası vatandaşlarımızı sporun içine çekmek istiyoruz. Federasyon olarak 30 yaş üzeri insanlara da Sporcu Belgesi vereceğiz.” şeklinde konuştu.
      GELENEKSEL OYUNLARIN UNUTULMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ
  Anadolu’nun bütün zenginliklerini içinde barındıran bir mozaik olduğunu belirten Prof.Dr. Erdal Zorba: “Anadolu Geleneksel sporlar ve oyunlar açısından çok özel bir yer. Hemen hemen her yörenin kendine özgü oyunları var. Bizler bu oyunları sportif faaliyetlere dönüştürüp hayata geçireceğiz. Amacımız bu oyunların unutulmasının önüne geçmektir. Önceliğimiz Doğu ve Güneydoğu Bölgesi olacak.” ifadeleriniz kullandı. Iğdır Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek ise, “Türk Milli Eğitim sisteminde Beden ve Zihin Sağlığına çok önem verildiğini, bununda spor ile mümkün olabileceğini“ belirtti.
  Iğdır Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş’da Spor ve Turizm Projelerini desteklemeye devam edeceklerini belirterek: “Toplumdaki Tüm Bireyleri sporun bir parçası olarak görmek bizimde arzumuz. Iğdır ve Ağrı Dağının Turizm Potansiyelini değerlendirmek için Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından kaynak sağlanması amacıyla bizde bir proje hazırladık. Projenin toplam maliyeti 3 milyon euro proje inşallah kabul edilir. Eğer kabul görmezse ilk etapta projenin kayak sporu kısmını kendi imkânlarımızla hayata geçireceğiz.” dedi.
  Toplantıya herkes için spor il temsilcisi ve sporcular okul müdürü Ekber Acar,  Aysel Şaban, Mustafa Sürkit, milli antronor Ağacan Tabbaru, taner ve milli boksör Savaş, Ulaş kardeşler de katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.