Soykırım yalanına karşı mektup

Tarih : 2009-05-25 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) tarafından Hollanda Krallığı ve Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliklerine mektup gönderildi.

 Ermeni diasporasının sözde Ermeni soykırımı iddialarını Avrupa parlamentolarına taşıma girişimlerine karşı Hollanda ve Almanya Büyükelçiliklerine mektup gönderdiklerini söyleyen ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbay, mektuplarda şunları telaffuz ettiklerini iletti:
    "Sayın Büyükelçi, Ermeni diasporasının Avrupa ülkelerini ziyaret edip sözde 'Ermeni halkına soykırım' yapıldı diye suni bir gündem oluşturdukları bilinmektedir. Özellikle Avrupa ülkelerindeki belediye ve devlet başkanı seçimlerinde siyasi baskı kurarak bu asılsız iddiaları ülke parlamentolarından onaylatarak geçirmek çabası içersinde olduklarının siz de farkındasınızdır. Bu asılsız iddiaları parlamentolardan geçirmelerindeki maksat ise Türkiye üzerinde baskı kurarak bu asılsız iddiaları kabullenmemizi istemeleridir. Diasporanın bu baskıcı zihniyeti Ermenistan'ın mevcut yönetiminin de üzerinde tesir etmektedir. Bu baskı Ermenistan'da yaşayan Ermeni halkını da sıkıntıya sokmaktadır. Aynı zamanda da Türkiye ile olacak olan iyi ilişkilerin kurulmasına da zarar vermektedir. Biz, sizden ve ülkenizden bu asılsız Ermeni İddialarına inanmamanız, iki halkın ileride oluşacak iyi niyet ilişkileri için bu tür diaspora yalanlarını reddetmeniz hususudur."

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.