IĞDIR ÜNİVERSİTESİ'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Tarih : 2009-05-25 / Kategori : Genel Haber

   Iğdır Üniversitesi’nin kuruluşunun 1. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı..

Kültür sarayında düzenlenen kutlama programında konuşan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, "Hedefimiz; çağdaş, demokratik ve değer üreten üniversite olmaktır" dedi.
   Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, bir yılda çok şey yaptıklarını, akademik kadroyu kurduklarını,  üniversitenin çehresini değiştiren çok sayıda alt yapı ve üst yapı projelerin başlatıldığını söyledi. Kurumsallaşmayı ve şeffaf, demokratik ve liyakat esaslı yönetim anlayışının tüm birimlerde pekişmesini sağlayacak çok önemli adımlar attıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Topluma katkı veren, içinde bulunduğumuz yörenin sorunlarına akademik bakış açısıyla çözüm üreten bir üniversite olma yolunda yeni projeler geliştirdik. Amacımız, çağdaş, demokratik ve değer üreten bir üniversite olmaktır. Bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Bu sene Ziraat fakültesine öğrenci alımı yaptık. Gelecek yıl çeşitli bölümlere öğrenci alacağız. Üniversitenin gelişmesine katkıda bulunan herkese teşek kür ederim." dedi.
   Kutlama programına Vali S. Saffet Karahisarlı, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Jandarma Alay Komutanı kıdemli albay Ernail Keleş, İl Özel idaresi genel sekreter yardımcısı Ahmet Güneş, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Kutlama törenlerine Nahcıvan özerk cumhuriyetinden gelen  Nahcıvan üniversitesinden Doç.Dr. Haneli Kerimli’de yaptığı konuşmada, Türkiye’de olmaktan mutlu olduklarını, Nahcıvanla Iğdır Üniversitesinin kardeş üniversite olduklarını belirterek Iğdır Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Hakkı  Yılmaz’a bir tablo hediye etti. Rektörde, Nahcıvan’dan gelen Doç. Dr. Haneli Kerimli’ye  bir hediye verdi.
   Program, Birinci Kuruluş yıldönümü pastasını Vali Karahisarlı ve bir öğrencinin kesmesi, üniversiteyi anlatan Sinevizyon gösterisi, Iğdır Meslek Yüksekokulu Müzik Topluluğunun konseri, Nahcıvan Devlet Üniversitesi Müzik Topluluğunun konseri ile devam etti. Nahcıvan Devlet Üniversitesi Müzik Topluluğunun konserinde söylenen “Size selam getirmişem, Türkiye Azerbaycan ve Çırpınırdı Karadeniz“ parçaları ayakta alkışlandı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.