DİLUCU SINIR KAPISINDA DOMUZ GRİBİ KONTROLU YAPILIYOR

Tarih : 2009-05-26 / Kategori : Genel Haber

    DOMUZ gribine yönelik alınan tedbirler çerçevesinde, uluslararası uçuşa açık havalimanları ve deniz yollarına ek olarak karayolu ile Türkiye’ye gelenlerde sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Iğdır  Dilucu  sınır kapısında başlatılan sağlık taraması ile Nahcıvan Özerk Cumhuriyetinden Türkiye’ye  giriş yapan yolcuların elektronik aletle kulaktan ateş ölçümleri tek tek yapılıp kayıt altına alınıyor.
    Elektronik alet ateş oranını göstermekte, ateşi yüksek  çıkan hasta anında doktor tarafından muayene edilmekte, Iğdır devlet hastanesine tedavi için gönderilmektedir. Iğdır'ın Aralık ilçesi Dilucu Sınır Kapısı'nda da Türkiye'ye giriş yapan yolcular Iğdır Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçiriliyor. Acil durumlar için gümrük sahasında ambulans bekletilirken, günlük 500'ün üzerinde kişi sağlık taramasından geçiriliyor.
   Görevli doktor ve sağlıkçılar Sağlık müdürlüğünün talimatı ile 8 Mayıstan itibaren kontrollere başladıklarını giriş yapan hastaların kulaktan elektronik bir aletle ateşlerinin ölçüldüğünü söylediler.
   Türkiye’ye giriş yapan Nahcıvan ve Azerbaycanlı vatandaşlarda uygulamadan menun olduklarını belirttiler. 24 saat süren sağlık taramasında her gün 1 doktor, 1 hemşire ve sağlık memuru, 1 ambulans şoförü bir gün ara ile değişimli olarak sağlık personeli görev alıyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.