METEF FUARI AÇILDI

Tarih : 2009-05-28 / Kategori : Genel Haber

    İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Kültür merkezi  Salonlarında gerçekleşen fuarın açılışında konuşan Iğdır Vali Yardımcısı Tuğba İnan, anne ve babalara seslenerek; "çocuklarımızın el emeği, göz nuru ürünlerini göreceksiniz. Onların seçecekleri meslek dallarında bu önemli olacaktır. Bir yıl boyunca meydana getirdiğiniz eserleri gezeceğiz. Bu eserleri gözlerimizle, sözlerimizle takdir edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
    Milli Eğitim müdür vekili Abbas Öcal'da "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar arasında düzenlenen METEF 'in hedefi ile ilgili bilgiler verdi.
   Öcal, "Mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeler ile bu eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek, bakanlığa bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar arasında bilgi alışverişi ile sürekli bir işbirliği sağlamak istiyoruz. Bu proje sayesinde meslek liseleri yeniden hayat buldu. Bu fuarda sanatımıza ne kadar önem verdiğimizi de göreceğiz" dedi.
   Kız meslek lisesi müdürü Aysel Şaban 'da, METEF fuarı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konferans salonunda Kız meslek  lisesi öğrencileri  kendi diktikleri elbiseleri usta mankenler gibi sundular.  Ardından serginin açılışına geçildi, sergi açılışını Vali Yardımcısı Tuğba İnan, Milli Eğitim Müdür Vekili Abbas Öcal, Besti Aydeniz  Anadolu meslek ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Aysel Şaban yaptılar.
    Vali Yardımcısı Tuğba İnan, Okulların stantlarını tek tek gezdi. Sağlık meslek lisesinin standında Vatandaşın tansiyonunu ölçen, onlara çeşitli konularda broşür dağıtan   öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.  Kız meslek lisesi atölyelerinde hazırlanan ikram misafirlere sunuldu. Vali Yardımcısı Tuğba İnan, Milli Eğitim Müdür Vekili Abbas Öcal, Halk eğitim müdürleri, Öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.