Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin Temeli Muhteşem Törenle Atıldı...

Tarih : 2009-08-11 / Kategori : Genel Haber

   Temel atma törenine, İstanbul’un yanı sıra yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetlinin yanı sıra binlerce insan katıldı.

    Törende konuşan Türkiye'deki Caferilerin lideri Selahattin Özgündüz, "Hiçbir taraftan bir katkı gelmese bile bu halk bu projeyi  tamamlayacaktır." dedi. Temel atma töreninde duygulu anlar yaşandı.İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlanan törende konuşan Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, "Bu projeyle bu camianın vizyonu da değişecektir." dedi.
    “Benim toplumum otuz yıl içinde Istanbul’da kırk tane cami yaptı. Bu büyük projeyi de hızlı bir şekilde bitireceğiz. Ali taraftarı komşusuna bereket, içinde bulunduğu topluma da barış ve esenlik unsurudur. Biz de bu ülkeye, ülkemize her zaman barış ve esenlik unsuru olduk. Bunun içinde hak ettiğimiz saygı ve sevgiyi de her kesimden görüyoruz. “ diye konuştu.
    Temel Törenine Katılanlar Kadir Topbaş’ (İstanbul Belediye Başkanı) Namık Kemal Zeybek (Eski Kültür Bakanı) Dr. İbrahim Caferi (Irak Eski Başbakanı) Şeyh Salman Musayev (BDT Dinler arası İstişare Kurulu Eşbaşkanı, Azerbaycan Şeyhülislamı ve Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade Adına) Casim Muhammed- Gençlik Ve Spor Bakanı, Doğan Bermek  Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı,  Seyyid Salih El-Haydari (Şii Vakfı Başkanı), Ayetullah Ahteri (Dünya Ehl-i Beyt Kurultayı Genel Sekreteri), İzzeddin Said El- Hakim (Ayetullah Muhammed Said El- Hekim’in Oğlu,) Seyyid Abdul Hüseyin Kadimali- (El Hikme Müesesesi Başkanı), Fevzi Ekrem Terzioğlu (Sadr Grubu Türkmen Milletvekili), Dr. Abbas Kaşif’ül Gıta- El- Mehdiye Medresesi Genel Müdürü, Ali- El Dabbag- Irak Hükumet Sözcüsü, Ayetullah Seyyid Hatemi, Hubragan Meclisi üyesi ve Erdebil Cuma İmamı, (Ayetullah Musevi Erdebili adına),  Hüccet’ül İslam Seyyid Said Musavi Erdebili, Seyyid Ali Musevi Erdebili, Hüccet’ül İslam Seyyid Sadık Desurhi Ayetullah Sistani’nin Vekili ve Alulbeyt Müessesesi Başkanı Hüccet’ül İslam Seyyid Cevat Şehristani'nin Yardımcısı, Hüccet’ül İslam İmani Pur İran Kültür Bakanlığı (İslam Kültürü Uluslar arası İlişkiler Bölümü Başkanı Dr. Mehdi Mustafavi adına)  Dr. Mehdi Mahfufi- Lübnan Yüksek Şii Meclisi Başkan Yardımcısı, Dünya İslam Fıkhı Genel Sekreteri Ayetullah Dibaci adına Hüccet’ül İslam Tahiri Pur, Iğdır Ehli Beyt Alimleri Birliği heyeti, Avrupa Ehlibeyt Alimleri, Caferi Alimleri, Ahmet Sait Sadrettin Türkan Iğdır Tuzluca Belediye Başkanı, İsmail Taşdemir Ağrı Taşlıçay Belediye Başkanı BİRLİK HARCI Zeynebiye Camii Ve Kültür Merkezi’nin Temelini Şii-Alevi-Sünni birlikte attılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.