DOĞALGAZ BORUSU ÇEKİLEREK DOĞAL GAZ VERİLMESİ İÇİN NİYET BEYANI İMZALANDI

Tarih : 2009-08-11 / Kategori : Genel Haber

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nahcıvan Ali meclis başkanı Vasıf Talipov’la yaptığı görüşme sonucunda Nahcıvan tarafının isteği üzerine Nahcıvan Iğdır arasına doğalgaz borusu çekilmesi ve Türkiye üzerinden Nahcıvan’a doğal gaz verilmesi anlaşmasının ilk adımı olan niyet beyanı imzalandı.

    Duzdağı otelde imzalanan niyet beyanı  öncesi açıklamada bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ”Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti yetkilileri Iğdır ilinden Nahcıvan Özerk Cumhuriyetine Doğal Gaz çekilmesi isteğinde bulunmuşlardır. Bu projenin gerçekleştirilmesi için teknik, ticari, ve hukuki mevzuat çerçevesindeki görüşmeler Türkiye tarafından Botaş, Azerbaycan tarafından Socar arasında yürütülecektir.
   Bu amaç çerçevesinde Botaş ve Socar yetkilileri  heyetler Eylül ayında Ankara’da bir araya geleceklerdir.“ dedi. Niyet beyanı anlaşmasını Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  Botaş Genel Müdürü H.Saltuk Düzyol, Azerbaycan adına  Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Elövset  Bahşiyev, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev imzaladılar.
  Daha sonra  Meclis Başkanı Vasıf Talibov, Duzdağ otelde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız onuruna bir yemek verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.