İlimizde 2009-2010 Av sezonu Başladı

Tarih : 2009-08-12 / Kategori : Genel Haber

    İlimizde av sezonu başladı. Çevre Ve Orman Müdürü Taner Tazegün av sezonunu başladığını belirtti. Tazegün ”15 Ağustos 2009 tarihin de Cumartesi günü I. grup kuşlar  Bıldırcın ve üveyik avı IV. grup kuşlar Alakarga, küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası, leşkargası, saksağan ve II.grup Memeliler Yaban domuzu ve çakal avı ile  başlayacaktır.” dedi.
                    

     Avcılarımızın, yasal olarak MAK kararlarının doğrultusunda hareket etmeleri ilimizde Avlanmaya yasak olan bölgelerde avlanılmaması 4915 sayılı kara avcılığını düzenleyen yasaya uymaları Avlanmak isteyen Avcılarımızın Avlanma hakkını (Avcılık belgesine sahip olan kişilerin yıllık avlanma izin ücreti ödeme koşulları ile elde ettiği hakkı), Avlanma izin belgesini (Her av dönemi için Bakanlık tarafından belirlenen avlanma izin ücretinin ödenerek avlanma hakkının elde edilebilmesi amacıyla verilen belgeyi) aldıktan sonra ava çıkmalarını ve Avlanma MAK kararlarında belirtilen avlanma limitlerine uymaları “Avcı başına Bir Av günü için (Avlanma zamanı: Gün doğumundan bir saat öncesi ile gün batımından bir saat sonrası arasında kalan zamanı, avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve Resmi tatiller günler dahil)   belirlenen   I. grup kuşlar  Bıldırcın ( 10 Adet), üveyik(8 Adet),  IV. grup kuşlar Alakarga (1 Adet), küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası, leşkargası, saksağan15’ er Adet ve II.grup Memeliler Yaban domuzu(2 Adet) ve çakal (1 Adet) olarak sınırlandırılmış olup İlimizde TİLKİ avı ve AĞRI DAĞI MİLLİ PARK sınırları içerisinde avlanmak Kesinlikle yasaktır.  
    Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür V.  Mete TÜRKOĞLU ”Belgesi olmayan ve Avlanma hakkına sahip olmak isteyen avcı adaylarının ise İl Müdürlüğümüze veya Halk Eğitim Merkezine başvurarak kayıt yaptırıp mevzuat doğrultusunda açılacak olan kurslara katılarak Avcılık Sertifikası almaları ve yasal olarak avlanmak için belgelerini tamamladıktan sonra ava çıkmaları gerekmektedir.“ dedi. 
    Belgesi olmadan (Avlanma hakkı ve Avlanma izin belgesi) avlanacak olan avcılara 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre 2009 yılında işlenen kabahatlerde 224,00- 3.360,00 TL. idari ve avladıkları Av ve Yaban hayatı hayvanı başına 35.000,00-50,00 TL. Tazminat cezası para verilecektir.
   Av Esnasında; Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış, otomatik, yarı  otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, elektronik görüntü  büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları (gece nişan alma ve görüş dürbünleri) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz.
   Hayvan sesi çıkaran nefesli düdükler hariç teyp kaseti ve CD’i, bu kaset ve CD lerin çalındığı cihazlar, her türlü  zehirli veya uyuşturucu yemler avlanmada kullanılamaz.
  Yivli av tüfekleri kuş avında kullanılamaz. Köpek eğitimi av sezonu içinde, avlanmanın serbest olduğu avlaklarda, avlanma günleri ve avlanma zamanında yapılabilir.
    Av dönemi dışında il müdürlüğü yaban hayvanlarının üreme dönemini de dikkate alarak, uygun gördüğü alanlarda, avcının av köpeğini gezdirmesine yazılı olarak izin verebilir.
   Avlanma Esnasında Avcıların Avlanma Usul Ve Esaslarına Uyması Ava Çıkacakların Yanlarında Evraklarını, İl Çevre Ve Orman Müdürlüğünden Temin Edecekleri Harita ve 2009-2010 av dönemi Merkez Av Komisyon Kararlarını bulundurmaları, Kontrol esnasında Av koruma ekiplerine ibraz etmeleri gerekmektedir.                                                             

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.