MEV ANADOLU LİSESİNDEN 2009 ÖSS'DE TARİHİ BAŞARI

Tarih : 2009-08-13 / Kategori : Genel Haber

      Kurulduğu 1993 yılından beri ilimizde ve bölgemizde gerek üniversite sınavlarında gerekse kültürel faaliyetlerde gösterdiği başarılarla ilimizin yüz akı olan MEV Anadolu Lisesi 2009 ÖSS’de çıtayı iyice yükseltti.

Geçtiğimiz yıllarda üniversite sınavlarında bireysel ve toplu başarıda ilimizde daima önde gelen MEV Anadolu Lisesi, 10. Mezunlarını verdiği bu yıl bireysel olarak il içerisinde bütün puan türlerinde birincilikleri elde etmekle kalmamış, sınava soktuğu seksen öğrencisinin tamamı da dört yıllık tercih yapma hakkını elde etmiştir. Hepsinden önemlisi ise sınava giren seksen öğrencisinden kırkını üniversiteye yerleştirme başarısını göstermiş olmasıdır. MEV Anadolu Lisesi elde ettiği %50’lik başarı oranıyla ilimizde ve bölgemizde adeta kendisiyle yarışırken ülkemizin gelişmiş kentlerindeki birçok önemli okulu da geride bırakmıştır.
      Kuruluşundan bugüne eğitim ve bilişim teknolojilerindeki bütün yenilikleri takip ederek okul-veli işbirliğiyle öğrenci ve öğretmenlerin faydasına olacak şekilde eğitim ortamlarına kazandıran MEV Anadolu Lisesinin birikimi; idare ve öğretmen kadrosunun sözde değil özde toplam kalite ve disiplin anlayışı; eğitime ve öğrenciye pozitif bakış açısıyla yaklaşımı ve tabii ki her türlü planlamada öğrenciyi merkeze alarak hareket eden çağdaş, Atatürk İlkelerine bağlı, akıl ve bilim merkezli yapısı bu başarıyı beraberinde getiren en önemli etmenler olarak sıralanabilir. MEV Anadolu Lisesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün birikimini ve tecrübesini eğitim yöntem ve teknolojilerindeki yeniliklerle birleştirerek halkımızın ilgi ve beklentilerini en üst düzeyde karşılamaya devam edecektir.
   Okulumuz öğrencilerinden sayısal il birincisi Seda ÇEVİK Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesini; eşit ağırlık il birincisi Elvan BAYDEMİR, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini; sözel il birincisi olan İsmail AYGÜN ise Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası İlişkiler bölümünü kazanmıştır.
   MEV Anadolu Lisesinin 2009 ÖSS’de üniversitelere yerleşen bazı öğrencilerinin dağılımı ise şöyledir:
  Sakine Turan 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Alev Baydemir Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Songül Koçman Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hasan Ferhat Kurs Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Muhammed Kerim Çevik Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi,  Enes Şentürk Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fırat Toktamışoğlu Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği, Eren Baktemen Azerbaycan Üniversitesi Diş Hekimliği, Mehmet Mert Dicle üniversitesi Diş Hekimliği, Tuğba Arı Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Onur Bağcı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Burcu Artan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ozan Türkeli Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Funda Çinibulak Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ahmet Akkuş Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Tuğçe Didem Gül Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Cemil Öner İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hüseyin Sütay Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Pınar Şahin Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Emre Alcan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Rüya Adıyaman Hukuk Fakültesi, Uğur Çobas Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Onurcan Kılıçlı Sabancı Üniversitesi Ekonomi Yönetim Bilimleri(Burslu).

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.