İRANLI SPOR HEYETİNDEN VALİYE ZİYARET

Tarih : 2009-08-13 / Kategori : Genel Haber

    Türkiye’de güreş müsabakaları yapmak için gelen İran’ın Sari şehri spor temsilcileri Iğdır valisi S. Saim Karahisarlı’yı makamında  ziyaret ettiler.

İran  spor bakanlığı Güreş, Boks ve King boks federasyon   temsilcilerini makamında kabul eden Vali Karahisarlı ”İran komşu bir ülke her zaman ortak sportif faaliyetlerimiz oluyor. Sizleri Iğdır da görmek bizleri mutlu etmiştir ekim ayında yapacağımız Festivale sizleri bekliyoruz. Spor insanları bir birilerine bağlar, dostluğu geliştirir.  Sizleri ilimizde yapacağımız her türlü etkinliğe davet edeceğiz” dedi.
   İran’ın spordan sorumlu Türkiye  diplomatı  Vahit Beye ‘de “Bu arkadaşlar İran’ın en büyük şehri olan Sari şehrinden gelmişlerdir. Boks Güreş federasyon temsilcileridir.45 kişilik spor kafilesi ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Güreş müsabakalarına katılmıştır Iğdır da bulunan güreşçi ve boksörleri İran’ın Sari şehrine müsabaka yapmaya davet ediyoruz. Bu davete icabet ederseniz dostluklarımız daha çok gelişecektir dedi.
   Sari Şehri Güreş okulu müdürü ve Güreş federasyon temsilcisi Erdeşil Epli’de Iğdır dan kaç sporcu gelirse gelsin misafir edeceğiz her türlü sportif etkinlik içerisinde olacağız.”dedi. Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı’da davete teşekkür ettiğini belirterek sizleri de bizler Iğdır da ağırlamaktan mutlu olacağız Ağrı dağımız dünya tarafından tanınan bir dağdır bu dağda her türlü sportif etkinlik yapılabilir.İran’lı dağcılarda gelip buradan dağa çıkabilir. Keşke savaşlar olmasa İnsanlar sporla uğraşsa yarışsa hiç bir sıkıntı hiç bir problem olmaz şeklinde konuştu. Vali Karahisarlı,İran’lılara Daha sonra Iğdır’ı tanıtan kitap cd ve tişörtten oluşan çanta hediye etti.Akşamda Öğretmen evinde yemek verecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.