4. GAP YAZ OYUNLARI SONUÇLANDI

Tarih : 2009-08-14 / Kategori : Genel Haber

    Geleneksel olarak her yıl yapılan ve 23 ilin katılacağı Dördüncü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları 05 -09 Ağustos 2009 tarihleri arasında Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler Atıcılık, Güreş, Görme Engelliler Goalbol, Hentbol, İşitme Engelliler Futbol, Judo, Masa Tenisi, Taekwondo, Voleybol ve Zihinsel Engelliler Atletizm spor dallarında Elazığ’da  yapılacaktır.

    Yaz Spor Oyunlarına Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Iğdır, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, G.Antep, Hakkari,  Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Ş.Urfa, Tunceli, ve Van illerinden 2300 sporcu, idareci ve antrenör katıldı.
    İlimizden   Alınan sonuçlar şöyledir:
MASA TENİSİ :
20 İl Katıldı, 1 sporcuyla katıldık, yaptığı 6 maçın 5 maçını kazandı
Hasan GÜRARAS 3. olarak bronz madalya aldı.
GÜREŞ  :
12 sporcu ile katıldık, 4 sporcumuz yarı finale çıktı 3 sporcumuz 3. maçını kaybetti. 5 sporcumuz 5. olurken 2 sporcumuz 4. oldu.
BASKETBOL :
21 basketbol takımıyla maç yapan takımımız gurubunda Hakkari’yi 64-50, Batman’ı 73-56 ve Tunceli’yi 60-52 mağlup ettik. Gaziantep takımına 56-76 mağlup olduk, bu sonuçla grubumuzu 2.sırada tamamladık ve sekiz takım arasına girerek çeyrek finalde Malatya Basketbol takımına, son üç saniyeye önde girdiğimiz maçı şansız bir şekilde 59-58 kaybederek turnuvayı ilk sekizde tamamladık.Basketbol takımımız başarılı bir turnuva geçirmiş 21 takım arasında iyi bir oyun sergilemiş ve büyük taktir toplamıştır.
BEDENSEL ENGELLİLER ATICILIK 2 Sporcu ile katıldık.
Garip Samancı 4. oldu, Ali Güren 5. oldu .
TAEKWONDO  :
Fidan Ataş 3. olarak ilimize bronz madalya kazandırarak gurur kaynağımız oldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası