GÜMÜŞHANE'Lİ GENÇLER İLİMİZDE

Tarih : 2009-08-14 / Kategori : Genel Haber

    Gençlik Merkezleri Arası Değişim Projesi kapsamında Gümüşhane  Gençlik Merkezi Müdürü ve gönüllü gençler; Iğdır Gençlik Merkezini, Iğdır’ın  tarihi yerlerini ziyaret amacıyla Iğdır’a  geldiler.

    Ülkemiz gençliğinin birbirlerini tanımaları ve kendi kültürlerini yaşamaları, yeni dostluklar kurmalarını hedefleyen ve 2005 yılında başlatılan “Gençlik Merkezleri Arası Değişim Projesi” kapsamında Iğdır’a gelen gençler Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Belediye Başkan vekili Mehmet Şah’ı  makamında ziyaret ederek  görüştüler. Şehir merkezini gezdiler. 12- 17 Ağustos tarihleri arasında Iğdır’ın tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan Gümüşhane Gençlik Merkezinden  18 öğrenci Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı’yı makamında ziyaret etti.
     İl Valisi S.Saffet Karahisarlı ”Öğrencileri makamında kabul ederek Iğdır hakkında, coğrafi konumu hakkında bilgi vererek Iğdır’ı tanıtan bir kitap ve tişört hediye ettiler. Karahisarlı, gençlere ” Iğdır da  bulunan çok eski koç başı mezarlarını, çeşitli yerlerde bulunan Ermeniler tarafından  katledilmiş ve toplu olarak gömülen şehit Türklere ait mezarları, tarihi eserleri gezmelerini  söyledi. Karahisarlı, Öğrencilere İsak paşa sarayını gezdirme sözü vererek gençlere sizler bizim geleceğimizsiniz,  biz sizleri seviyoruz, sizden başka varlığımız yok, bir birimizi ayrım yapmadan kucaklayalım,  sevginin üzerinde olan hiç bir güç yoktur “dedi.
   Gençleri kabul eden İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ”Sizler bizim geleceğimizsiniz bizlerin amacı siz gençlerimizin yürüdüğü yollardaki dikenleri kaldırmaktır.
    Siz gençlerden tek istediğim Ülkemize sahip çıkınız okuyunuz. Okuyarak ülkemize hizmet edin“ dedi. Emniyet Müdür Yardımcıları İsmail Özel ve Akın Karakuş tarafından Mobesa kamera sistemi gezdirilerek kamerayla Iğdır’ı izlediler. İsmail Özel, ”Kırmızı Işıkta geçeni, televizyonlara yansıyan kavgayı kayıt altında tutuyoruz. İlimiz de bulunan 14 hareketli kamera mevcuttur. Bu kameralarla 24 saat ilimizi izleme imkanı buluyoruz. İlimize gelen yerli ve yabancı plakaların otomotik tespiti kameralarca yapılarak çalıntımı aranıyormu anında alarm veriyor.
    Emniyetimiz aracı takibe alıyor ve  şüpheli şahıs belirdiğinde anında yakalanıyor. Mobesa kameraları güvenlik sistemleri sayesinde ilimizdeki suç oranında azalma meydana geldi. Bu suç oranını daha da azalması için siz gençlerimize güveniyoruz bir durum olduğunda bizi yani 155’i arayarak bildirebilirsiniz.” dedi.
   Öğrenciler, Belediye Başkan Vekili Mehmet Şah’ı makamında ziyaret ederek Belediye başkan vekilinden Iğdır hakkında bilgi aldılar. Başkan vekili Mehmet Şah öğrencilere tişört hediye etti. Öğrenciler ise ziyaret ettikleri yerlere hediye olarak pestil ve köme ikram ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası