İLİMİZDE DAHA ÖNCE GÖREV YAPAN İMDAT AVŞAR HİKAYE DALINDA BİRİNCİ OLDU

Tarih : 2009-08-15 / Kategori : Genel Haber

    İlimizde yıllarca ilköğretim müfettişliği yapan İmdat Avşar katıldığı bir hikaye yarışmasında birinci oldu "Şehnaz Hanım Koleji" hikayesi ile birinci olan İmdat Avşar ödülünü Kültür Bakanından aldı.

   Yozgat Valiliği tarafından  Nail Abbas Sayar adına düzenlenen Hikaye Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Törende Şair ve Yazar Abbas Sayar’ın hayatı anlatıldıktan sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Abbas Sayar’ın Yozgat ve Türkiye için önemli yazarlardan biri olduğunu belirterek, Abbas Sayar’ın tanıtılması için bundan sonra her yıl anma programlarının hazırlanacağını söyledi.
   Daha sonra konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Abbas Sayar’ı gençlik yıllarında tanıdığını belirterek, “Yozgat’tan böyle bir şair ve yazarın çıkması çok önemlidir. Şair ve yazarımızın tanıtılması gerekir, bu şekilde bir program hazırlandığı için Valimize teşekkür ediyorum” dedi.
   Kültür Bakanı Günay, “Bürokratlarımızla iftihar ediyoruz, büyük bir gayretle tarihimize kültürümüze, ayırmadan ne varsa, eski dönem, yeni dönem, Hıristiyan, Müslüman, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, inanan, inanmayan, bu topraklarda ne varsa hepsi aynı Cenabı Allah’ın bize emanetleri, nimetleridir diye öpüp başımıza koyarak sahip çıkıyorlar” dedi.
   Vali Amir Çiçek, “Abbas Sayar ülkemizin çok önemli bir edebiyatçısıdır. Bu etkinliği hazırlamaktaki amacımız Türk Edebiyatına eserler vermiş bu saygın kişinin sadece ilimizde değil ülkemiz düzeyinde unutulmamasını sağlamak ve genç kuşaklara onu tanıtmaktır. Bu etkinliğin İlimizde geleneksel hale gelmesi için Valiliğimce bunu her yıl yapmayı planlamaktayız. Bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da Bakanlığımızın katkısı olacağına inanmaktayız. Bu yıl birincisini yaptığımız hikâye yarışmasına eserleriyle katılan tüm yazarlarımıza, siz değerli konuklarımıza, Sayın Milletvekillerimize ve katılımlarıyla bize güç veren Sayın Bakanımıza huzurunuzda teşekkür ederim.
   Ayrıca, ödüle layık görülen hikâye yazarlarını kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından düzenlenen Abbas Sayar Hikaye Yarışmasında birinci olan İmdat Avşar, ikinci  Selahattin Kibar ödüllerini kendileri, üçüncü olan Nazlı Karabıyıkoğlu adına ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden aldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası