TRAFİK UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Tarih : 2009-08-22 / Kategori : Genel Haber

    İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış  oldukları trafik uygulamaları sonucunda;

    308 araç kontrol edilmiş olup, 2918  sayılı K.T.K.’nun 34. maddesinden (Araçların muayene süresini geçirmek) 23 araç,  91. maddesinden (Zorunlu Mali Sigorta  Belgesi yaptırmamak) 6 araç, 23.maddesinden ( Tescil ve Trafik Belgesi yanında bulundurmamak) 3 araç, 20/1-e maddesinden (Tescilsiz) 1 araç, 31/1b maddesinden (Takografsız araç kullanmak) 9 araç, 78/1 A. maddesinden (Emniyet kemeri takmamak) 5 araç, sürücüsüne işlem yapılmış, 4 araç hacizli yakalamalı olduğundan toplam 36 araç trafikten men edilmiştir. 7 sürücüye 36. maddeden (Sürücü belgesiz araç kullanmak ve kullandırmak), 8 sürücüye de 48/5 maddesinden (Alkollü içki alarak araç kullanmaktan) işlem yapılarak, 9 araç sürücüsü trafikten men edilmiştir. 35 araç sürücüsüne 51/2-a ve 51/2-b maddelerinden (Hız Sınırlarını Aşmak), 89 araç sürücüsüne 61. maddeyi (Hatalı Park) ihlalden, 1 araç sürücüsüne 65/1g (Yük Taşıyan araçların taşıdıkları yükün üstüne branda çekmemek) maddesinden olmak üzere, 143 sürücüye toplam 32.071,00 TL para cezası karşılığı Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilmiştir. 
    Ülkemizde trafik kazalarının meydana gelmesindeki başlıca neden, insan faktörüne bağlı olduğu bilinmektedir. Yaya olarak veya araç kullanırken yapılan basit bir kural ihlali, telafisi mümkün olmayan ölümlere, yaralanmalara ve maddi kayıplara sebebiyet vermektedir. Ayrıca ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan trafik kazalarının hayatımız içerisindeki psikolojik etkilerini de unutmayalım. Bu nedenle lütfen trafik kurallarına uyalım. “Hız Hiçbir Şey, Yaşam Her Şey”  Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.               
   IĞDIR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası