2009-2010 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖNCESİ EĞİTİMDE "GÜVENLİK VE ŞİDDET" KONULU TOPLANTI

Tarih : 2009-08-22 / Kategori : Genel Haber

     2009–2010 Eğitim Öğretim yılına hazırlık yapmak, Iğdır genelinde okullarda öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında gerekli tedbirleri almak okul servis araçları ile ilgili toplantı Ziya Gökalp ilköğretim okulunda yapıldı.

     Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik şube müdürü  Mustafa Tozlu,  Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü, Okul Müdürleri, Okulların Rehber Öğretmenleri katıldılar. İl Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, ben göreve başladığımda Iğdır ili ÖSS de 72. sıradaydı şimdi 31. sıraya çıkmıştır. Bu başarıyı değerli öğretmen idareci arkadaşlarla ve yapılan yeni okullarla yakaldık. Bu başarı artarak devam edecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevime ilin eğitim sorunları hakkında genel bilgileri alarak başlamıştım. Tabi ki bunlardan en önemlisi okullarda şiddet, suç unsuru gibi konulardı. Bunların ilimizde minimum denilecek seviyelere inmiş olmasının ardındaki gerçeği irdelediğimizde İl Emniyet Müdürlüğünün ve ekiplerinin üstün gayret ve önlemleri ile gerçekleşmiştir. Bunda Okul müdürlerimiz in de payı yüksektir. Elbetteki asıl hedefimiz öğrencilerimizin hiçbir olaya bulaşma masıdır.” dedi. İl Milli Eğitim müdürü Selahattin Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Okulumuza sahip çıkalım. Siz sahip çıkmadığınız zaman birileri sahip çıkacaktır. Siz bir boşluk bıraktığınız zaman birileri dolduracaktır.Öğrenci servisi konusuna da değinen Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek; “servisçilere emanet edilen öğrencilerimizi evden okula okuldan eve ulaştırırken onların sağlıklı ve huzurlu bir biçimde evlerine veya okullarına kavuşmaları gerekmektedir.
    Fazla öğrenci uygunsuz ve yüksek tonda müzik, yardımcı eleman olmadan servise çıkma hususlarında emniyetin gerekli kontrolleri yaptığını biliyoruz ancak okul müdürleri de bu konuda çok hassas olmalıdırlar. Servisçilerin kurallara uymaları gerekmektedir. Okul aile birlikleri de bu anlamda gerekli tedbirleri almalıdırlar” dedi.
   Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik şube müdürü  Mustafa Tozlu çok önemli konulara vurgu yaparak okul yöneticilerine önemli mesajlar verdi. “Düzenlenmiş olan bu toplantı katıldığım ve katılabileceğim en önemli toplantılardan bir tanesidir” diyerek toplantının önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Tozlu, “Biz suçla mücadele ediyoruz. Suçluyla mücadele ediyoruz. Eğitimciler iyi insan yetiştirmeye çalışıyor. Geleceğe yönelik insan yetiştirmeye çalışıyorlar. İşte en önemli detay da bizim için burada yatmaktadır. Geleceğe yönelik insan yetiştirmek demek, suçla mücadele demektir. Hem de en iyi şekilde mücadele demektir. Eğitimciler olarak sizlerin sırtında gerçekten çok kutsal bir görev var. İnsanı yetiştirme, çocuklarımızı yetiştirme geleceğimizi, yüksek geleceğimizi hazırlama gibi çok kutsal bir sorumluluğunuz var. İşte kutsal görevinizin bilincinde olmanızı gerektiren hallerden en önemlisi budur kanaatimce.“ dedi. Daha sonra söz alan okul müdürleri ve rehber öğretmenler yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verip öneriler sundular.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası