BAŞKAN GÜNEŞ, AVRUPA DÖNÜŞÜ MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Tarih : 2009-08-24 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Belediye Başkanı M. Nuri Güneş, 13 günlük süren Avrupa gezisinin izlenimlerini meclis üyelerine verdiği yemekte aktardı.

Belediye Başkanı Güneş aktarımında “Iğdırın sosyal, ekonomik, kültürel değerlerini Avrupa da tanıtmak, hemşehrilerimizle ortaklaşmak ve projeler geliştirmek amacıyla avrupadaydım. Iğdır için yönetime gelindiğinden bu yana tüm çabamız kalıcı doğru işler yapmaktır. İsviçre, Berlin, Münih ve Köln’de 4 kişi ücretsiz olarak Iğdır için danışmanlık yapacak. Avrupada içişleri bakanlığı sadece görünürde. Sivil toplum örgütleri ve meclisler çok gelişkin. Gelip görecekler kanalizasyon, su projeleri için destek olacaklar. Projelere ilişkin seminerler verecekler.Hollanda’da ki Iğdırlı işadamları ile yaptığımız toplantı da çok faydalı geçti.Yıllardır kardeşçe yaşamış  halkların şehridir Iğdır. İlimiz 3 ülkeye komşu olan önemli bir noktada. Iğdır da hiçbir kutuplaşma ve ötekileştirme politikalarına izin verilmemelidir. Iğdır halkı bizi icraatlarımızla, hizmetlerimizle ve adaletli yaklaşımlarımızla tanıyacaktır. Bizler herkesi kucaklamaya hazırız.
    Iğdır için büyük projelerimiz var.Hali hazır harita için ihalemizi yaptık. İmar sorunu en birincil sorunlarımızdan. Bizlere, belediyemize destek olun.Kanalizasyon sorunumuzun % 40 çözülüyor. 1200 mt. Kanalizasyon hattı çekildi.Bülten hazırlığımız var.Su problemi için DSİ ile yaptığımız görüşmeyle 3 adet sondaj çalışması yaptık.Su tahlilleri sonucu 1 adet su kuyusu açıldı. Oba’daki kum ocağı mera olarak tahsis edildiği için açılmasına izin verilmedi. Bu halkın kent yaşamıyla oynanmamalıdır.Biz belediye olarak sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Siz bize güvenin. Avrupa gezimizde çok faydalı geçti. Iğdırlı hemşehrilerimiz bizi kucakladı.” dedi. Meclis üyeleri verilen yemekli toplantı sonrası Başkan Güneş’i çalışmalarından dolayı kutladılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.