AKP IĞDIR 22. DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

Tarih : 2009-08-24 / Kategori : Genel Haber

    AKP İl Başkanı Mustafa Buluş, il binasında  düzenlenen 22. Danışma Meclisi Toplantısında, hükümetin Iğdır’a gerekli önemi verdiğini ve yatırım yaptığını söyledi.

    AKP'nin bir marka olduğunu ifade eden Buluş, şunları kaydetti: ''Bu markanın her bireyi, bu markaya yakışır bir şekilde hareket etmelidir. Ankara’da il başkanları toplantısı öncesinde Sağlık Bakanı ve çeşitli bürokratlarla görüştük Iğdır devlet hastanesine en kısa zamanda  emar cihazı verecekler. Yeni bir devlet hastanesinin yapılması içinde çalışmalar sürüyor. Ünlendi barajı projesi iki defa ihaleye çıktı katılan olmadı. Başbakanımız demokrasi açılımı için bizleri topladı, Bu süreç halka çok iyi anlatılmalı hiç kimsede bu konuda gelişi güzel konuşarak sürece zarar verecek davranış içinde olmamalıdır.” dedi.
    Toplantıya katılan Ak parti Iğdır milletvekili Ali Güner’de, “Iğdır geçmiş yıllarda aldığı hizmetin 10 katı fazlasını Ak parti iktidarında almıştır.Türkiye’de duble yolu tamamlanmak üzere olan tek il Iğdır’dır. Havaalanımızın ihalesi 25Ağustos’ta yapılacaktır. Ne söz verdikse yerine getiriyoruz. Doğalgaz boruları Iğdır’a kadar döşendi bundan sonra başka bir süreç yani il içine çekilmeye gelecektir. Sınır ticareti kanunu sadece Nahcıvanı kapsıyordu. Iğdır bundan faydalanamıyordu konuyu Başbakana anlattım. Heyet gönderildi. Şimdi Iğdır için özel bir kararname çıkacak bununla İran ile aramızda olan Borlan sınır kapısı da açılacak. Iğdırlılar buradan para kazanacak, işsizlik azalacaktır. İleride Barış olursa bu sınır ticaretine Ermenistan‘da o bölgede yeni bir kapı ile katılabilir. İlk öncelikli hedefimiz Ünlendi barajıdır. Ağrı dağının turizme açılması kapsamında 8 trilyon AB fonlarından geldi inşallah bu ilk adım olur. Benim hakkımda çeşitli iftiralar yalanlar söyleniyor. Kimin elinde delil ve ispatı varsa ortay koysun aksi taktirde N…..Ş….. dirler.” şeklinde konuştu.
    Bir Partilinin Iğdır’ın şehir merkezi yolları çok berbat bu yolları neden yaptırmıyorsunuz sorusuna Milletvekili Ali Güner şunları söyledi: “Şehir içi yolları yaptırmak belediyenin işi gidin bu şikayeti Belediye Başkanına söyleyin. Eğer belediye Ak partiden olsaydı yollar bozuk olur muydu. Gelsin belediye başkanı Ak partiye geçsin şehir merkezi yollarında bir ayda problemli yol kalmaz. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası