MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNE ÇIRAK KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Tarih : 2009-08-25 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Esnaf ve sanatkarlar odasından bir açıklama yapıldı.  Açıklamada, Mesleki Eğitim Merkezine kayıtların devam ettiğini belirtildi.

Oda açıklamasında “133 meslek dalında, Iğdır’ın ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştiren Mesleki Eğitim Merkezinde, çırak öğrenci kayıtları 1 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında yapıldığını, Çırak olarak kaydını yaptırmak isteyen kişilerin belirtilen tarihler arasında küçük sanayi sitesindeki binasında faaliyetlerini sürdürmekte olan Mesleki Eğitim Merkezine başvurmaları gerektiği” kaydedildi..
    Açıklamada,  Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptıracak çırak öğrenciler, teorik eğitimleri için haftada bir gün merkezde eğitim görecek; haftanın diğer beş gününde ise teorik eğitimlerini almak için, bir usta öğreticinin gözetiminde, sözleşme yaptıkları iş yerinde çalışmaya devam edeceklerdir. Ayrıca kayıtlı her öğrencinin meslek hastalıklarına ve iş kazalarına karşı Mesleki Eğitim Merkezince sigortaları yapılmaktadır. Mesleki Eğitim Merkezindeki eğitim süreçleri sonunda kalfalık ve ustalık belgelerini almaya hak kazanacaklardır. Ustalık belgesini alan her usta kanunen kendi işyerini açma hakkına sahiptir.” görüşlerine yer verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.