AĞRI DAĞI ZAFER TIRMANIŞI 26 AĞUSTOS`TA BAŞLAYACAK

Tarih : 2009-08-25 / Kategori : Genel Haber

    Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı`nın bu yıl 26 Ağustos’ta yapılacağı bildirildi.

Ağrı Dağı 10. Uluslararası Zafer Tırmanışı`nın 26 Ağustosta yapılacağını belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Ağrı Temsilcisi Servet Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı`nın bu yıl 26 Ağustosta yapılacağını söyledi. Tırmanışa 23 yerli 29 yabancı sporcunun katılabileceğini bildiren Arslan, Tırmanışa 5 Makedon, 1 Romanya, 3 Yunanistan, 4 Kore, 5 Karadağ, 4 Ukranya, 2 Bosna Hersek, 1 Bulgaristan, 1 Bulgaristan, 1 Sırbistan, 3 İran vatandaşı katılacaktır.
    Arslan, konu hakkında şunları söyledi "Ağrı Dağı zorluk derecesi fazla olan, kar ve buz tırmanışı gerektiren tırmanışlardan biridir. Bu nedenle yapacağımız faaliyetin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için birtakım tedbirler alındığını, Dağcılık tekniği ve diğer özellikler açısından aranması gereken hususlar federasyonun internet sitesinde belirtildi. Söz konusu koşulları taşımayan sporcular tırmanışa kabul edilmedi."
  Arslan, “Bu yıl 10. su yapılacak olan tırmanışın Iğdır yönünden yapılacağını, Tırmanışın 26 Ağustosta başlayıp, 2 Eylülde sona ereceğini” söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.