İlk İftar Iğdırlıların

Tarih : 2009-08-25 / Kategori : Genel Haber

     Ramazan ayının girmesiyle birlikte ilk orucu Iğdırlılar saat 19.03 de açtılar.

İlk iftarı, orucu açmanın mutluluğunu yaşayan Iğdırlılar, mutlu olduklarını belirttiler. İftar vakti Iğdır’da evlerde kurulan iftar sofralarında ilk gün menüsü olarak Iğdırlıların Milli yemeği olan Bozbaş(Nohut Yahnisi),Yoğurt çorbası ve taş köfte yerini alırken tatlı olaraktan yörede en çok yapılan revani yer aldı.
     Türkiye de ilk olarak en erken orucunu açan Iğdırlılar ilk orucu açmanın mutluluğu ile iftar sofralarını çeşitli yemeklerle donattılar. Okunan ezan sesi ile oruçlarını su ve zeytin ile açan Iğdırlılar Ramazan ayının Türk İslam alemine hayırlı olması, insanlara sağlık ve bereket getirmesi dileğinde bulundular. Şehir merkezinde ise lokantaların önünde ezanın okunmasını bekleyen vatandaşlar ezanın okunmasıyla iftarlarını açtılar. Iğdır’da iftarı ilk olarak açmanın sevincini yaşadılar.
     Öte yandan Iğdır belediyesi tarafından şehir merkezine kurulan iftar çadırında vatandaşlar iftarlarını açarken Belediye Başkanı M.Nuri Güneş, sıraya girerek yemek aldı. 15 dakika yemek kuyruğunda bekleyerek yemeğini alan Güneş, “burada yemek yiyen insanlardan hiçbir farkımız yok sıraya girerek yemek aldım iftarımı açacağım ramazan hayırlı olsun” dedi. DTP il başkanı Ahmet Barbaros’ta, ”Ramazan ayı İslam alemine, memleketimize huzur, barış, kardeşlik getirsin“ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası