IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜPROF.DR. İBRAHİM HAKKI YILMAZ ÇANKAYA KÖŞKÜNDE...

Tarih : 2009-08-26 / Kategori : Genel Haber

    Yeni kurulan, aralarında Iğdır’ın da bulunduğu 23 üniversite rektörünü Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin kuruldukları şehirlerde halktan kopmamalarını, sanayi ve iş adamları ile yakın iş birliği içinde olmaları gerektiğini belirterek, üniversitelerin kalkınmada şehirlerin lokomotifi olması gerektiğini söyledi.

Kabulde rektörlerden üniversiteler hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, öncesinde de yeni kurulan üniversiteler ve rektörlerden beklentilere ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı.
    Büyük illerin dışında kurulan yeni üniversitelerin kuruluş çalışmalarının  çok önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bir işe nasıl başlarsanız öyle gider. Onun için başlangıçların sağlam temeller üzerinde olması çok önemlidir. Büyük  üniversiteler ile sizler farklısınız.
     Sizler Anadolu’nun küçük bir ilinde o ilin ismini taşıyan küçük üniversitelersiniz ve sizlerden çok büyük beklentiler var. Bulunduğunuz şehirlerle çok iyi bütünleşin. O şehirde bir sinerji oluşturun. Daha önce kurulmuş olan büyük üniversitelere bakıyorum, bulundukları  şehirlere çok büyük katkı sağlamamışlar. O ilin içerisinde üniversiteler sanki ilden bağımsız bir ada gibi duruyor. O ile tek katkısı öğretim görevlisi ve öğrencilerin esnaflara yaptığı  harcamalar gibi algılanıyor.
    Hâlbuki üniversiteler o ilin kalkınmasının lokomotifi olmalı. Şeffaflığın, demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin bu ülkede yerleşmesine katkı sağlamalı. Bir hâkim, savcı, vali ya da tugay komutanı yurt dışına çıkmamış olabilir ama o ilde bulunan üniversitenin rektörü, öğretim görevlilerinden bazıları mutlaka yurt dışına çıkmıştır. Türkiye dışında olan biteni görmüş, haberdar olmuştur. Onun için bu kişiler o illerde bir farklılık oluşturabilir” şeklinde konuştu.
    Bu arada, Iğdır  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır ve Iğdır Üniversitesi hakkında genel bilgi sunduktan sonra, gelecekle ilgili hedefleri ve projelerini anlattı. Hedeflerinin çağdaş standartlara sahip, ilmi verileri temel alan, her sahada bölgenin kalkınmasına yarım eden, bir üniversite oluşturmak oluğunu sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı  Gül, kabulde ayrıca üniversitelerin proje ve ihtiyaçları hakkında rektörlerden bilgi aldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası