Türk Gelenekleri, Nişan ve Düğünlerde Yaşatılıyor

Tarih : 2007-12-10 / Kategori : Genel Haber

    Azerbaycanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Timur Selçuk, Azerbaycan Türkleri ile Türkiye Türkleri Arasında Sosyal, Ekonomik, Kültürel ve Milli Dayanışmanın Her Geçen Gün Arttığını Söyledi.
Azerbaycanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Timur Selçuk, Azerbaycan Türkleri ile Türkiye Türkleri arasında sosyal, ekonomik, kültürel ve milli dayanışmanın her geçen gün arttığını söyledi.
 

 Mersin'in Erdemli ilçesinde, Erdemlili Yılmaz ailesinin kızları Sümeyra ile Iğdırlı Bagane ailesinin oğlu Ertan'ın nişan törenine katılan Selçuk, burada yaptığı konuşmada, "Arzumuz Türk dünyasının huzurlu, güvenli ve barış içinde yaşamasıdır. Bizler Türkiye ile Azerbaycan arasında bir sevgi köprüsü kurduk. Bugün bu köprü ile Türk dünyasında sosyal, ekonomik, kültürel ve milli dayanışma her geçen gün artmakta. Türk dünyası birbirine daha sıkı kenetlenmektedir" dedi.  
    Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu da, Türk dünyasının dünya barışına da katkıda bulunmak için çaba gösterdiğini belirterek, "Bizler hepimiz tek bir milletiz. Biliyoruz ki birlik ve beraberlikten daima güç doğar. Bugün düğünlerimizde ve nişan törenlerimizde bile bir araya gelebiliyoruz. Türk dünyasının bu birlik ve beraberliği, dünya barışına da katkı sağlayacak" diye konuştu.
    Iğdır Halk Eğitim Merkezi Özüm Halk Oyunları Topluluğu, nişan törenine katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Topluluk, gecede çeşitli oyunlardan örnekler sundu. "Yiğitlerin Dansı Şeyh Şamil" oyunu ise dakikalarca ayakta alkışlandı. Ateş püskürten adam gösterisi de ilgiyle izlendi.
Çiftin nişan yüzüklerini Azerbaycanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Timur Selçuk, TRT Ankara Radyosu Müdür Yardımcısı İsa Yaşar Tezel ve Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Fikri Şimşek taktı.
     Genç çiftlerimize Yeşil Iğdır Gazetesi olarak bizde mutluluklar diliyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.