KÜLTÜR SARAYI NİHAYET BİTTİ

Tarih : 2007-12-10 / Kategori : Genel Haber

14 YIL ÖNCE TEMELİ ATILAN KÜLTÜR SARAYI MUTLU SONLA BİTTİ
    1993 yılında  temeli atılan ve 2400 mk. İnşaat alanına sahip olan kültür sarayı yıllar sonra bitti.
             Yapımı biten Kültür sarayına İl halk kütüphanesi, Turizm ve Kültür müdürlüğü, Halk eğitim merkezi müdürlüğü taşınırken Sosyal Hizmetler il müdürlüğüde yakında taşınacak. Iğdır'lılar artık tiyatro ve sinema seyredebilecek.
 

  Açıklama yapan İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Er  1992 yılında yapımına başlanan Kültür sarayımızın birkaç kez müteahhidi değişmiştir. 2000 yılında yeniden 3 tril yon 600 milyara yeniden ihale edile rek bir yıl içinde bitirilmiştir. Yeni binamıza taşındık, artık Iğdır'da her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler en güzel şekilde yapılacaktır. Kültür sarayında 420 kişilik tiyatro, sinema ve konferans salonu, kütüphaneler bölümü, resim salonu ve toplantı salonu ile birlikte  toplam 10 bin mk. bir alana  sahip olan  kültür merkezimizin Ocak ayında açılışını yapmayı düşünüyo ruz. Aralık ayı itibarı ile de 4 kurum taşınıp Iğdırlılara burada hizmet verecek. İlk defa turizmle ilgili enformasyon merkezi açılacak" dedi.
               Özürlüler için asansör ve son teknoloji güvenlik kamara sistemi ile 4 kişilik sanatçı misa firhanesi bulunan Kültür sarayının yapım hikâyesi ise şöyle;
 "1993 yılında  kültür sarayının temeli atıldı.  14 Milyar keşif bedeli bulunan  inşaata, bugüne kadar 436 milyar ödendi ve üç defa ihale edildi.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.