OLUŞAN KİRLİ HAVAYI KENDİMİZ SOLUMAKTAYIZ.BU NEDENLE "DİKKAT ETMELİYİZ"

Tarih : 2007-12-11 / Kategori : Genel Haber

    İlimize kurulan  hava kirliliği ölçüm cihazı sayesinde ilimizde hava kirliliği  ölçümü periyodik olarak yapılmaktadır. Yapılan ölçümlerde  ilimizde özellikle PM10(partikül madde) oranının zaman zaman sınır değerlerin üzerinde olduğu  görülmüştür.
   

  Solunum rahatsızlıkları bulunanlar (astım gibi), bu partiküllere maruz kalırlarsa normalde nefes aldıkları gibi derin nefes alamayabilirler, öksürebilirler ve nefes darlığı çekebilirler. Sağlıklı insanlarda da bunun gibi sağlık etkileri gözlenebilir, fakat ağır sağlık problemleri yaşamayabilirler.      Partikül kirliliği, solu num yolu enfeksiyonlarına hassasiyeti arttırabilir, astım, kronik bronşit gibi mevcut solunum hastalıklarını kötüleştirebilir, ilaç kullanımını ve doktor ziyaretlerini arttırabilir. Özellikle solunum rahatsızlıkları olanlar  ve çocuklar  partikül kirliliğine karşı çok hassastırlar.
     Bu bilgiler ışığında ilimizde yoğun bir şekilde tesbit edilen kirliliğe karşı çeşitli tedbirler almalıyız. Bu konuda en büyük iş kirletici olan biz Iğdır halkına düşmektedir. Bizler hem ısınmak hem de havayı kirletmemek zorundayız. O halde kirletmeden ısınmalıyız.
Lütfen Soba ve Kaloriferleri yakarken kurallara uygun yakalım.
Çevre ve hava kirlili ği konusunda bilinçli olmalıyız.
    Bizler bu konuda ne kadar bi linçli olursak havası, suyu, toprağı ile daha temiz, daha güzel, daha yaşanır ve daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir dünya mücadelesinde o kadar başarı şansımız artar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası