ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLE IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN

Tarih : 2009-11-21 / Kategori : Genel Haber

    Atatürk Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi, birlikte yürütmek amacıyla, yüksek lisans düzeyinde ortak program açmak  için ilk adımı attılar.

    İki üniversite arasında akademik işbirliği ve etkileşim sağlamayı, güçlü taraflarını bir araya getirmeyi, programa katılan öğrencilerin üst düzeyde eğitim ve öğretim almalarına imkân sağlanmasını, kurumların tecrübe ve olanaklarını azami derecede akademik faydaya dönüştürülmesini amaçlayan protokol, Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından imzalandı.
    Bu protokol ile, Atatürk Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasında Fen Bilimleri Enstitüsü’nün çeşitli anabilim dallarında Ortak Yüksek Lisans Programlarının açılması, Öğrenci seçimi ve kabulü,  Ortak Diploma verilmesi amaçlanmaktadır. Türk vatandaşı olmayan öğrenciler denklik koşullarını yerine getirdikleri takdirde yürürlükteki diğer mevzuat hükümlerine göre programa kabul edilebilecekleri belirtilen protokolle, her iki üniversitenin öğretim yardımcısı, okutman ve öğretim görevlileri başvurma koşullarını sağladıkları ve sınavda başarılı oldukları takdirde ortak yüksek lisans programına kayıt yaptırabilecekler.
    Mezuniyet için gereken koşulları her iki üniversite için de sağlamış olan öğrencilere Atatürk Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi Rektörleri tarafından ortak diploma düzenlenecek. Ortak diplomada her iki üniversite ve enstitü isimlerine yer verilecek.
    Konu ile ilgili olarak konuşan her iki üniversitenin Rektörleri, gerekli çalışmaların zaman geçirilmeksizin yapılacağını ve protokolde belirtilen hususların kısa zamanda hayata geçirileceğini belirttiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.