Kırsal Kalkınma Kooperatifi Üyelerine Hayvan Dağıtıldı

Tarih : 2009-11-21 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır merkeze bağlı Karakuyu Köyü SS Karakuyu Tarımsal kalkınma kooperatifi üyesi 40 aileye aile başı 6 hayvan olmak üzere  toplam 240 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

    Dağıtım törenine Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Belediye Başkanı M.Nuri Güneş, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Tarım Müdürü Yusuf Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek,  Şube Müdürleri ve köylüler katıldı.
    Kooperatife ait yeni binanın açılışını Vali S.Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı M.Nuri Güneş ve Köylüler yaptı. Daha sonra kurayla çekilen hayvanlar sahiplerine dağıtıldı.
    Açılış konuşmasını yapan Vali S.Saffet Karahisarlı, “Bu hayvanlara gözünüz gibi bakın onlar sizin bir parçanız bakarsanız bağ bakmazsanız dağ olur bunun için hayvanlarınızın yemesine içmesine dikkat edin içtiği suya kadar siz ne suyu içiyorsanızsa hayvana da aynı suyu içirin” dedi.
   Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım’da, ”Yoksullukla mücadele kapsamında ekonomik ve sosyal yoksulluk içinde bulunan kişi ve ailelerin gelir seviyesini yükseltmek amacıyla köyden kente göçü önleyebilmek için kırsal alanda sosyal destek projesi hazırlandığını belirtti.
    Yıldırım, 1163 sayılı kooperatifler kanununa göre  İlimizde bugüne kadar toplam 26 adet Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulmuş, bu kooperatiflerden 12 kooperatif Süt ve Damızlık sığır yetiştiriciliği, 2 adet kooperatif ise Damızlık koyun yetiştiriciliği projesi uygulayarak 2080 çiftçi ailesine 2640 adet Büyükbaş ve 3900 adet küçükbaş hayvan karşılığında 5.101.650,00 TL kredi kullandırılmıştır. Merkez Karakuyu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Proje gereği Bakanlığımızca 2008 yılı yatırım bütçesinden desteklenen ve proje uygulayan 40 ailenin Ahır inşaatı yapımı, ortaklara ait İşletme binası inşaatı yapım işi ile makine ekipman alımı karşılığında toplam 454.692,00 TL kaynak aktarılmış ve il Müdürlüğümüz kontrolünde kullandırılarak gerçekleştirilmiştir. 240 baş montofon ırkı gebe düvenin ihalesi 708.000,00 TL karşılığında yapılmış olup, temin edilen düveler bir aileye 6 baş olmak üzere toplam 240 baş hayvan kura yöntemiyle hak sahipleri ortaklara dağıtılmıştır. Kooperatifin uygulamış olduğu (40 Aileye 6 baş) 240 başlık Damızlık Sığır Yetiştiriciliği projesinde toplam 1.162.692,00 TL kredi kullandırılmıştır.” dedi. Daha sonra Vali S.Saffet Karahisarlı, Hayvanların ahırlarını gezerek kontrol etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.