ÖĞRENCİLERDEN ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİNE ANLAMLI ZİYARET

Tarih : 2009-11-23 / Kategori : Genel Haber

    İlimize bağlı Aralık ilçesi Kolikent İlköğretim okulu öğrencileri Şehit ve Gazi aileleri derneğini ziyaret etti.

Yapılan Ziyarete Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya, Kıbrıs 76 Barış Harekatı gaziler derneği Başkanı İsmet Tağal,  Şehit aileleri,  Kolikent İlköğretim  Okul Müdürü Gencehan Erol, Okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
    Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya  yaptığı konuşmada, “40 şehidimiz 21 gazimiz vardır.” diyerek şehitlik ve vatan sevgisi üzerinde durdu.
   Güzelkaya ”Öğrencilerimizin bu anlamlı ziyareti bizlere çok gurur vermiştir. Umarız ki bu davranış diğer okullarımıza da örnek olur. Bu ziyaretten dolayı Okul Müdürü  Gencehan Erol’a Teşekkür belgesi veriyorum. Öğretmen ve öğrencilere bizleri unutmadığı için teşekkür ediyorum. Biz şehit aileleri olarak Habur da yapılan şova karşıyız. Böyle bir açılım olmaz. Biz kan dökülmesinden yana değiliz. Normal şartlarda gelsinler teslim olsunlar. Ama şovla değil bu ülkede herkese aş ve iş vardır.” dedi.
  ” Okul müdürümüzü tebrik ediyorum diğer okullarımızın da  piknik yerlerini gezme yerine böyle anlamlı ziyaretler etmesini istiyoruz.” diyen Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek’de şunları söyledi: ”Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Vatan Uğrunda ölen varsa vatandır. Şehit olan varsa vatandır. Vatanımızı hem iç ve hem de dış güçlere karşı savunmuşuz.
    Evimizde rahat uyuyorsak bunlar şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Siz çocuklarımızın çok çalışıp vatanını, milletini seven bireyler olmanızı istiyoruz. Gençlerimiz vatanları uğruna şehit olmuşlardır..
    Bugün biz de şehitlerimiz sayesinde rahat yaşıyoruz. Bu tür gezi ve ziyaretleri yapmalıyız. Sizlerde çok çalışıp başarılı olmalısınız, böylece vatanımıza hizmet edersiniz” dedi.
    Kıbrıs 76 Barış Harekatı gaziler derneği Başkanı İsmet Tağal da açılım ile ilgili bir soruyu şöyle cevapladı: ”Yıllardır bu mücadele veriliyor. Barış  olacak diye şov yaparak gelmeyi kabul etmiyoruz.
    Biz bu ülkenin evlatları olarak her yerde ortak olarak mücadele etmişiz. Bu şov yaparak gelmek bizleri üzmüştür. Barış bu değildir.
   Gelenler özür dileyerek gelmelidir. Iğdır’da Ermeniler katliam yapmışlardır. Sınır kapılarının açılmasında halkın görüşlerine baş vurulmalıdır. Gaziler olarak biz buna karşıyız.” diye konuştu.
   Okul Müdürü Gencehan Erol ”Bu anlamlı ziyareti yapmamızın sebebi  son zamanlarda medyada çıkan haberler var. Ermeni meselesi, soykırım iddiaları, şehitlerimiz olayı.
   Iğdır da da Ermenilerce şehit edilenler var, bizde şehitlerimizi öğrencilerimize anlatmayı amaçladık. Bu geziyi düzenledik. Televizyonlarda açılım, Askerlerimizin şehit olması, gibi olaylar öğrencilerin kafasını karıştırdı bizde öğrencileri aydınlatmak için bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.
   Öğrenciler den Hasret Kesip, Ceren Ölçe, Aygül Güven duygularını açıklayarak “Çok duygulandık, böyle bir gezi düşünmüyorduk. Şehitlerimiz bizim için şehit olmuşlardır. Böyle bir ziyaretten dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.
    Bizleri buraya getirip gezdirdikleri için” derken bazı öğrencilerinde ağladığı görüldü. Ziyaret eden öğrencilerden Hüseyin Kesip abisinin Şırnak’ta şehit düştüğünü söyleyerek ağabeyisinin  resmini gösterdi.
    Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek dernek adına Okul Müdürü’ne Türk bayrağı hediye etti. Öğrencilere kırtasiye hediye edildi. Atatürk anıtının önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.