KURTULUŞ İLKÖĞRETİM OKULUNA DOMUZ GRİBİNDEN KORUNMA AMAÇLI SU ARITMA CİHAZI TAKILDI

Tarih : 2009-11-23 / Kategori : Genel Haber

      Iğdır merkez Kurtuluş İlköğretim okulu koridorlarına domuz gribinden korunma amaçlı su arıtma cihazı kuruldu.

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin hazır su yerine okulun lavabolarından su içmelerini engellemek ve domuz gribinden koruma amaçlı temiz ve klorlanmış içme suyu elde etmek için okulun her katına su arıtma cihazından akan çeşme konularak öğrencilerin temiz su içmeleri sağlandı.               
     Yaklaşık 850  öğrencinin eğitim gördüğü  ilköğretim okuluna yerleştirilen su arıtma cihazı ile çeşmelerden temiz ve sağlıklı su akıyor.
     Okullar için arıtma suyunun gerektiğini ifade eden Okul müdürü Arif Işık, temiz suyun zaruri bir gereksinim olduğunu belirterek “Domuz gribine karşı okulumuzun tüm koridor  ve tuvaletlerini, sınıflarını dezenfekte ettik. Okul girişine halılar serdik öğrenciler o halılara basarak ayakkabılarını temizleyerek sınıflarına gidiyorlar. Görevliler her tenefüs sonrası tüm tuvalet ve koridorları temizliyorlar. Çocukların temiz ortamda sağlıklı bir yaşam için okulumuzun her katına arıtma cihazları taktık, arıtma cihazları ile öğrenciler artık arıtılmış sağlıklı su içiyor” dedi.
      Işık, "Okulumuzda 850 öğrenci bu sistemden faydalanmaktadır. Öğrencilerin sağlığı için bu arıtma sistemini tercih ettik. Öğrenciler için temiz su zaruri bir gereksinimdir. Öğle yemeklerinde ve ders aralarında öğrencilerimiz arıtılmış su içiyor. Sistemin işleyişinden gayet memnunuz" şeklinde konuştu.
      Okulda bulunan 4 koridora 4 adet taktırılan su arıtma cihazına bağlı çeşmeden su içen  öğrencilerde  artık arıtılmış temiz su içiyoruz. Okul müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.