KURBANLIKLAR EL YAKIYOR

Tarih : 2009-11-24 / Kategori : Genel Haber

    İlimizde Kurban bayramına az bir zaman kala fiyatlar gün geçtikçe artmaya başladı.


              Iğdır hayvan pazarına kurban almaya giden vatandaşlar fiyatlar karşısında şaşkınlık yaşarken, satıcılar fiyatların normal olduğunu fiyatların daha da artacağını belirttiler.
    Kurban Bayramı yaklaşırken  Batı illerinden gelen alıcıların Iğdır’dan hayvan alarak Arap ülkelerine götürdüklerini, bununda fiyatların artmasına neden olduğunu belirten hayvan satıcısı Nurettin Kaya, “Iğdır’da  son aylarda hayvan fiyatları büyük oranda zamlandı. Buna rağmen hayvan pazarı yinede kalabalık kurbanlık alacak olan vatandaş ne yapacağını bilmiyor. 10 gün öncesi fiyatla şimdiki fiyat arasında %20 fark var, bayram yaklaştıkça fiyatlarda artıyor” dedi.
           Kurbanlık alacak vatandaşlardan Sabri Kaplan’da “geçen yıl fiyatlar normaldi. Bu sene ateş pahası geçen yıl 200-250 TL’ye istediğin koyunu alırdın şimdi 400 TL, Büyük baş hayvanlar ise geçen yıl 800 TL iken şimdi 1500 ile 3000 TL arasında değişiyor. Çoğu insan bu fiyatlar karşısında kurban kesmeyecek” şeklinde konuştu.
    Bazı vatandaş larda hayvan fiyatlarının yüksek olmasını domuz gribine bağlayarak Arap ülkeleri Avrupa’dan artık et almıyor bizden alıyor buda fiyatları artırıyor” dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.