ŞEHİT PİYADE ER ERDEM YÜCE İLKÖĞRETİM OKULU AÇILIŞI YAPILDI

Tarih : 2009-11-25 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’ın Konaklı mahallesinde yaptırılan 16 derslikli ilköğretim okulu hizmete girdi.
     

      Gabar dağında şehit olan Piyade er Erdem Yüce'nin adının verildiği okulun açılışında konuşan Iğdır Valisi S:Saffet Karahisarlı, “Ülkemiz gelişiyor her yerde yeni okullar açılıyor bu okulda okuyup yetişecek öğrenciler gelecekte Türkiye’de söz sahibi olacaklardır. Sevgili öğrenciler okuyunuz. Vatanınıza milletinize layık olunuz ne mutlu ki ilimiz bir ilim ve irfan yuvası daha kazanmıştır. Sizlerin en iyi eğitimi görmeniz için elimizden geleni yapacağız” dedi.
       Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek’te, “Iğdır’da okul sayısının gün geçtikçe arttığını, Iğdır’da sınıflardaki öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının altına düştüğünü, sınıflardaki öğrenci sayısının 40-50 den 30-35 ‘e düştüğünü” söyledi.
       Şimşek,öğrencilere de seslenerek “Bu prıl pırıl okullarda çalışkan, okuyan öğrenciler olmanız istiyorum” dedi.
Şehit Babası Muhsin Yüce’de ”Ulu önderimiz Atatürk’ün bize gösterdiği yolda ülkemize, vatanımıza, faydalı bireyler olmak için yüce bayrağımızı  ebediyete kadar dalgalandırmak için var gücümüzle çalışacağız. Bayrağımız Kırmızı Rengini Şehit Kanından almıştır. Beyazı ise barışı temsil eder.
       Bu güne kadar Vatanımız, bayrağımız uğruna  hep birlikte savaştık Ulus devlet olduk ve bayrağımızı yücelttik.Bu birlik ve beraberlik içinde Milletimizin birlik ve bütünlüğünü asla kimse bozamayacaktır.huzurlu gururlu ve mutluyum” dedi.
Halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.
      Okulun açılışını Vali S.Saffet Karahisarlı, eşi Fatma Karahisarlı, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Şehit Babası Muhsin Yüce ve Annesi Miyase Yüce yaparken açılışa Iğdır Garnizon Komutan vekili 5.Hudut alay komutanı Topçu Kur. Kd. Alb. Hasan Nevzat Taşdeler,  Emniyet Müdürü Mustafa Aydın,   Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri katıldı.
Vali Karahisarlı  ve Milli Eğitim Müdürü tarafından okul içi gezilerek öğrencilere şeker dağıttı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.