İSVİÇRE'DE Kİ IĞDIRLILARDAN 7 ADET ENGELLİ ARABASI

Tarih : 2009-11-25 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da  Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından tespit edilen maddi durumu iyi olmayan Abbas Özcan, Yusuf Türkden, Gülcan Balık, Fatma Koç, Esra Ozman, Edo Arıslı, Kazım Gümüştekin isimli 7 engelli ve yaşlı vatandaşa Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Motorlu Tekerlekli sandalye verildi.
            

İsviçre’de yaşayan Iğdırlı iş adamı Murat Akaras  ve iş adamlarının kendi aralarında topladıkları 20 bin TL ile aldıkları akülü tekerlekli sandalye Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, Iğdır Garnizon Komutan vekili 5.Hudut alay komutanı Topçu Kur. Kd. Alb. Hasan Nevzat Taşdeler, Belediye Başkanı M.Nuri Güneş, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın,  Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş tarafından engellilere tekerlekli sandalye verildi.
Protokol tarafından engelliler araçlarına bindirilerek sahnede tur attılar.    
Vali S.Saffet Karahisarlı, burada yaptığı konuşmada  Engelilerle tek tek ilgilenerek sorunlarını dinledi.
Karahisarlı, “Biz Engelliyiz diye yaşamdan, hayattan vaz geçmeyelim, hayata sımsıkı tutunalım, aslında herkes yaşayan bir engelli çünkü kimin ne zaman düşüp yaralanıp bir yerini sakatlayacağı belli olmaz.
Hepimiz bu hayatın içindeyiz. Hayattan kopmayalım, çevremizle iç içe yaşayalım, hep birlikte engelsiz bir hayat için el ele verelim" dedi.
Akülü engelli sandalye alan vatandaşlarda, “çok mutlu olduklarını artık her yeri rahatlıkla gezebileceklerini “ söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.