24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Tarih : 2009-11-25 / Kategori : Genel Haber

24 Kasım Öğretmenler günü Iğdır’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
    

Kutlama programı Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.
Gün vesilesiyle Iğdır Kültür Merkezinde devam eden törene Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, Iğdır Garnizon Komutan vekili 5.Hudut alay komutanı Topçu Kur. Kd. Alb. Hasan Nevzat Taşdeler, Belediye Başkanı M.Nuri Güneş, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın,  Okul Müdürleri Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Törende açılış konuşmasını yapan Vali S.Saffet Karahisarlı, Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak Hz. Ali’nin “Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle başladı.
    Karahisarlı ”Öğretmenlere seslenerek sizler bizim geleceğimizsiniz çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Onları geleceğe taşımak  yüceltmek sizlerin elinizde.”    
    Yemin eden öğretmenlere seslenen Karahisarlı, “Anne Babalardan sonra sizlere görev düşüyor siz öğretmenlerin bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum yeni görevinizde başarılar diliyorum. İş adamlarına da  buradan sesleniyorum adınızı mezar taşlarına değil okul levhalarına yazdırın. Okul yaptırın eğitime katkı sağlayın” dedi.
     Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.  Şimşek ”Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimiz yemin ederek meslek yaşantılarına ilk adımlarını attılar.                  Öğretmenlerimiz bu yemini ederek kendilerini eğitime adamış oldular. “Öğretmenler Günü” deyince ben tüm eğitim paydaşlarını bu kapsamda tutuyorum.
    Zira eğitim öğretim bir ekip işidir. Herkes statüsünün ve sorumluluklarının gereğini yerine getirince ekip çalışması gerçekleşmiş olur.
Kurumun hedeflerine ortak çabayla ulaşılır. Okul Müdürü iyi yönetici olacak, öğretmen mükemmel bir model olacak, hizmetli kurumunu sahiplenecek ve sorumluluğunu yerine getirecektir.” dedi.
   Emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi Vali S.Saffet Karahisarlı tarafından takdim edildi. Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
    Öğretmen Hilmi Tonka ‘nın okuduğu ”Cuma Öğretmen” şiiri duygulu anlar yaşattı. Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın  ve öğretmenler duygulu anlar yaşadı. Gözleri doldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.