IĞDIR DEFTERDARLIĞI VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ESNAFA ZİYARET

Tarih : 2009-12-03 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR DEFTERDARLIĞI VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ PERSONELİ İLE BİRLİKTE HAL VE RUS PAZARI  ESNAFINI ZİYARET EDEREK BAYRAMLAŞTI VE SORUNLARINI DİNLEDİ

Iğdır Vergi Dairesi Müdürü İlhan YILMAZ ziyaretlerinde;
Iğdır Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak Yeşil Iğdır İlimizde vergiye gönüllü uyumunu artırmak amacıyla meslek grupları itibarıyla Sebze hali ve Rus Pazarı esnafını ziyaret etti.
    Esnafı ziyaret eden Yılmaz, “Bu vesileyle Defterdarımız sayın  Abdurrahman ARSLAN ile birlikte vergi dairesi çalışanları olarak bütün kıymetli mükelleflerimizin kurban bayramını içten dileklerle kutluyoruz” dedi.
    Iğdır Vergi Dairesi Müdürü İlhan Yılmaz, Bu ziyaretlerinde Dairelerinden hizmet alan herkesi memnun etme ve sorunlarını çözme konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunacaklarını belirterek “daha iyi hizmet sunmanın arayışı içinde olacağız” dedi. Esnaf en büyük sorunlarının her sektörde satış yapan seyyar satıcılar olduklarını vurgulayarak biz evimize ekmek götüremiyoruz, vergimizi zor koşullarda ödüyoruz. Bunun için kayıt dışı çalışanlar için bir yasal işlem yapılmasını istediler.
    Sorunları dinleyen Iğdır Vergi Dairesi Müdürü İlhan Yılmaz ”Diğer taraftan kayıt dışı ticari faaliyette bulunanlarla çok sıkı mücadele başlatılacağını ve bu konuda denetimlerin yoğunlaştırılacağını belirtti.
    Denetimlerin etkin uygulanması için Defterdarlık Makamı tarafından vergi dairesi personeline sivil olarak denetimler yaptırılmak suretiyle gerçekleştirileceğini söyledi.
    Bu itibarla daha ağır cezai  müeyyidelere maruz kalınmaması bakımından kayıt dışı faaliyette bulunanlara mükellefiyet tesis ettirmelerini, kayıtlı mükelleflerinize de yapmış oldukları alım ve satımlarında fatura, perakende satış fişi, ödeme kaydedici cihaz fişi vb. belge düzenine uymalarını  öneriyoruz, aksi halde geri dönük işlem tesisleri nedeniyle, telafisi güç durumlarla karşı karşıya kalabilirler uyarısında bulundu.
    Ayrıca bütün vatandaşlarımızdan vergisini düzgün beyan edip ve ödeyen mükelleflerimizi korumak için kayıt dışı çalışanlarla ve belgesini vermeyen mükelleflerle mücadelemizde bize destek vermelerini ve bu kişileri şikayet etmelerini bekliyoruz.         İhbarlarda isimler kesinlikle gizli kalmakta olup ihbar edene elde edilecek gelirin miktar ve türüne göre yüzde 30'una kadar ihbar ikramiyesi verildiğini de belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.